Ogrevanje pred velikim finalom

Pred sobotno slovesnostjo v Gledališču Koper, kjer bomo razglasili osebnost Primorske leta 2019, so se finalisti izbora danes spoznali med seboj in z ustvarjalci akcije, pri kateri združuje moči pet medijskih hiš.

Sedem izmed 12 finalistov v družbi treh voditeljev sobotne 
prireditve. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Sedem izmed 12 finalistov v družbi treh voditeljev sobotne prireditve. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na odru koprskega teatra se bo v soboto predstavilo 12 osebnosti, ki so jih glasovi ljudstva ter komisije Radia Koper, Primorskih novic, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A uvrstili v finalni izbor: prevajalka Irena Mihelj, zborovodja Ivan Tavčar, lastnik smučišča SKI Bor Pavel Čuk, upokojeni kardiolog Boris Cibic, pisatelj in publicist Milan Rakovac, dobrodelni športni zanesenjak David Davidović, poveljnik državne enote za varstvo pred NUS Darko Zonjič, občinski redar Mihael Tomše, režiser Gregor Božič, predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki Larisa Štoka, predsednik sveta KS Jagodje-Dobrava Matjaž Gergeta in predsednik openske sekcije Vsedržavnega združenja partizanov Italije Duško Kalc.

V Studiu Hendrix Radia Koper, kjer so imeli priložnost poklepetati in se seznaniti s podrobnostmi sobotne prireditve, jih je pozdravila tudi voditeljska trojica. Karin Sabadin, ki zaključno slovesnost akcije Osebnost Primorske vodi že peto leto, se bosta tokrat pridružila Jari Jarc in Matej Nadlišek z Radia Trst A. “Midva bova moteči element,” se je pošalil Matej, Jari pa dodal: “Držala se bova tistega, kar najbolje znava - streljati kozle.” O finalistih pa nekoliko resneje: “Vsi so zelo prijetni, simpatični, vsi so naredili zelo pomembne stvari. Na prireditev ne gledam kot na tekmovanje, temveč kot na dokaz, da je vsak izmed nas lahko za nekaj dober.”

Mesečni junaki, ki bodo seveda v središču pozornosti, si bodo oder delili z glasbeniki - Leanom Kozlarjem - Luigijem, Aniko Horvat in kantavtorico iz Labina Elis Lovrić. Da bo dogajanje na odru zanimivo tako za gledališko kot za radijsko in televizijsko občinstvo, bo skrbel režiser Goran Stoisavljević z ekipo. Vstopnice za teater so že pošle, prireditev, ki se začne ob 20. uri, pa bo moč spremljati v živo tudi na Radiu Koper in Radiu Trst A, posnetek pa bodo na Televiziji Koper predvajali 13. januarja ob 22.30.

Glas za svojo izbranko ali izbranca lahko oddate še do četrtka opolnoči, tiskane glasovnice v uredništvu Primorskih novic pričakujemo do petka opoldne. Podrobnejša navodila, o tem, kako vse lahko glasujete, so na voljo na spletni strani Primorskih novic.


Najbolj brano