Hrestač petih baletnih društev

Člani in učenci baletnih društev OsèRosè iz Sežane, ŠKUD 15. februar Komen, SKD Igo Gruden iz Nabrežine, SKD France Prešeren iz Boljunca in Baletnega društva Sežana so pred prazniki v dveh dneh veliko dvorano Kosovelovega doma kar štirikrat napolnili z baletom Hrestač.

Na odru Kosovelovega doma je Hrestača odplesalo skoraj 140 
plesalcev petih baletnih društev, ki delujejo na Krasu. Foto: OseRose
Na odru Kosovelovega doma je Hrestača odplesalo skoraj 140 plesalcev petih baletnih društev, ki delujejo na Krasu. Foto: OseRose

SEŽANA > V predstavi Hrestač se je zvrstilo skoraj 140 plesalcev, od najmlajših do odraslih. Takšno število je bilo zajeten zalogaj za plesalce, predvsem pa za glavnega organizatorja, baletno društvo OsèRosè iz Sežane. A skupaj z drugimi sodelujočimi društvi, ki pod mentorstvom Marjetke Kosovac in Eugena Todorja poučujejo balet po vsem Krasu, od Komna do Kozine na slovenski strani ter Nabrežine in Boljunca na italijanski, so uspešno izpeljali vse skupne vaje in štiri skupne predstave.

Režijo in koreografijo je podpisala Marjetka Kosovac in dodala svoj pravljični slog klasični zgodbi o deklici Klari, ki se poda na pot skozi štiri dežele sanjskega sveta. V različnih plesih, za katere je Čajkovski zložil lepe skladbe, so se zvrstile vse skupine sodelujočih društev. Solistično vlogo Klare je odplesala Carolina De Bosichi, sladkorno vilo Janja Tavčar, Hrestača Matija Suban, Fritza Marta Ilaria Mazzoleni, ki je tudi nadomestila obolelo Dafne Delbello v vlogi Mišje kraljice, Drosselmeyerja Katarina Kosovac, mater Ingver Nina Bonifacio, kraljico snežink Eva Lavrenčič, kraljico rož Lucija Gruden in mali sladkorni vili Maja Kočevar in Sofija Tul.

Kostumografijo je podpisal umetniški par iz sežanskega ateljeja OsèRosè, sestri Maja in Petra Oblak, ki vedno očarata z izvirnimi rešitvami in dodatki.


Najbolj brano