Skupnostni prostor za nevladnike

Koprsko kulturno izobraževalno društvo PiNA je v začetku decembra objavilo razpis za souporabo SI HUB, ki zajema souporabo prostorov, usposabljanje, uporabo multifunkcijske naprave, mentorstvo in vključitev v program krepitve nevladnih organizacij Iskra. Rok za prijave se je iztekel 24. decembra, z odzivom pa so zelo zadovoljni.

 Foto: Alessia Nieddu
Foto: Alessia Nieddu

KOPER > V prostorih kulturno izobraževalnega društva PiNA na Gortanovem trgu v Kopru so decembra v sklopu projekta Social Innovators odprli prvi skupnostni prostor v Istri. Ta je namenjen informativnim, izobraževalnim in raziskovalnim dejavnostim na področju družbenih izzivov skupnosti.

Prostore so poleg usposabljanja in svetovanja v souporabo ponudili na razpisu, ki se je zaključil pred božičem. “Prejeli smo več kot 25 prijav in z njim pritegnili nove organizacije. Z odzivom na objavo smo zelo zadovoljni,” je v imenu društva pojasnila Darja Oražem. Za souporabo so se zanimale organizacije in društva ter mladi in neorganizirane skupine mladih, ki delujejo na področjih kulture in ustvarjalnosti, sociale, okolja, mladine ter ohranjanja kulturne dediščine.

25 prijav je PiNA prejela za souporabo SI HUB

Vključitev v program SI HUB bo potekala po sistemu kuponov, ki jih bo prejelo deset mladih oziroma neorganiziranih skupin mladih, ki izkazujejo interes po razvoju svojega potenciala, idej in družbenih inovacij ter deset nevladnih organizacij, ki jim bodo z drugim delom razpisa dodelili status nevladne organizacije s potencialom. Te bodo poleg kuponov imele tudi možnost uporabe sklada za strokovno rast v višini 500 evrov. Vsak, ki bo vključen, bo lahko sam razporejal rabo glede na kupone. Na voljo bodo svetovalne ure s sodelavci PiNE, pa tudi najem sestankovalnice, sejne sobe ali osrednjega prostora. Uporabniki bodo sami izbirali, katera izobraževanja in aktivnosti Stičišča NVO Istre in Krasa - Iskra bodo koristili.


Najbolj brano