Mauro Camoranesi za obstanek

Ob prodajni telenoveli ljubljanske Olimpije je praznično nogometno vzdušje včeraj prekinila udarna novica o bližnji spremembi na klopi edinega primorskega prvoligaša. Na njo naj bi sedel kar nekdanji svetovni prvak.

Mauro Camoranesi v dresu italijanske reprezentance
Mauro Camoranesi v dresu italijanske reprezentance 

SEŽANA > Po preverjanju novice, ki so jo včeraj objavili italijanski mediji (tudi La Gazetta dello Sport), da bo nekdanji svetovni prvak z italijansko nogometno reprezentanco, danes 43-letni Mauro Camoranesi spomladi oziroma do junija 2021 vodil sežanski Tabor, je ostalo le še malo dvoma. Vse kaže, da je dogovor praktično sklenjen. V teh informacijsko hitrih časih je zelo težko karkoli ohraniti za štirimi zidovi, v Italiji še toliko bolj.

“Drži, da smo bili v kontaktu z njim,” je potrdil direktor sežanskega prvoligaša Davor Škerjanc, ki pa pomenljivo ni želel ne potrditi ne zanikati Camoranesijevega prihoda. Toda kaj to pomeni za aktualnega trenerja Almirja Sulejmanovića? Ko smo se z njim pogovarjali pred tednom dni, v izjavah ni dal slutiti, da ne bi več opravljal dela prvega trenerja. Njegovega odstopa konec jesenskega dela sezone Škerjanc ni sprejel. “Tudi če bi se zgodila sprememba, bi Almir Sulejmanović ostal v klubu kot prvi pomočnik,” je povedal direktor sežanskega prvoligaša.

Delovni prazniki

V Taboru sicer tudi v teh prazničnih dneh sestavljajo program dela in pripravljalnih tekem, zelo pomembna je kadrovska sestavljanka. Zagotovo bo najtrši oreh najti pravega napadalca. Kot smo v Primorskih novicah že pisali, je z dvanajstimi goli minulo jesen prvi strelec moštva Predrag Sikimić na pragu kluba iz Domžal.

Da v Taboru iščejo trenerja v Italiji, smo iz menedžerskih krogov izvedeli v začetku decembra, ko so iskali potencialne kandidate. S potrditvijo Velenjčana za trenerja so namigovanja sicer potihnila.

Argentinec Mauro Camoranesi je v času nogometne kariere slovel po hitrosti in borbenosti v zvezni vrsti, dolgo časa je bil med nosilci igre torinskega Juventusa, kjer je igral osem let (2002-10). Ima tudi italijansko državljanstvo, zato je igral za izbrano vrsto naših sosedov, s katero je leta 2006 postal svetovni prvak.

Njegova trenerska pot je vse kaj drugega. Tabor bo v tej vlogi njegov prvi klub v Evropi. Bil je trener mehiškega tretjeligaša Coras de Tepica, nato argentinskega Tigreja, nazadnje pa je v drugi mehiški ligi vodil Tapachulo.


Najbolj brano