Skoraj zrušil čakalnico

V četrtek pozno popoldne se je v Šmihelu zgodila huda prometna nesreča. 43-letni voznik citroëna berlingo je na poti iz Ozeljana proti Ajševici v Šmihelu z večjo hitrostjo trčil v zidano avtobusno čakalnico tamkajšnjega postajališča. Pri tem jo je skoraj podrl do tal in utrpel hude poškodbe glave in vratu. V šempetrski bolnišnici se bori za življenje.

Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik z avtom zrušil del zidu 
čakalnice.
Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik z avtom zrušil del zidu čakalnice.  

ŠMIHEL > V četrtek ob 17.45 je močno počilo na regionalni cesti med Ozeljanom in Ajševico v Šmihelu. Na kraj hude prometne nesreče so prihiteli novogoriški prometni policisti, gasilci in reševalci, ki so takoj začeli iz vozila reševati 43-letnega voznika. Po naših podatkih naj bi bil iz Vrtojbe.

Policisti so ugotovili, da je voznik v četrtek pozno popoldne vozil iz Ozeljana proti Ajševici. V Šmihelu je v blagem levem ovinku na ravnem odseku ceste iz do sedaj še neugotovljenega razloga zapeljal desno izven vozišča na tamkajšnje avtobusno postajališče, kjer je s prednjim delom avta najprej trčil v betonski robnik. Od tam je z berlingom nato zapeljal čez pločnik in s sprednjim delom vozila trčil v zidano avtobusno čakalnico. Trk je bil tako silovit, da je pri tem podrl skoraj celo čakalnico, vozilo je obstalo v čakalnici, 43-letni voznik pa je bil ukleščen v vozilu.

Hudo poškodovanega so s tehničnim posegom iz vozila izvlekli novogoriški poklicni gasilci in ga predali reševalcem, ki so mu najprej nudili prvo pomoč, nato pa ga nemudoma odpeljali na zdravljene v šempetrsko bolnišnico. Policisti so še sporočili, da je stanje hudo poškodovanega voznika zelo resno. Utrpel naj bi hude poškodbe glave in vratu, zaradi česar se bori za življenje.

Prometni policisti so odredili tudi strokovni pregled, ki bo pokazal, ali je 43-letnik morda vozil pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi, ukrep zoper povzročitelja, ki je bil edini udeleženec nesreče, pa bo znan po preiskavi nezgode, ki še poteka.

Glede prometne nesreče so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo, kamor bodo po preiskavi tudi poslali poročilo o dogodku z vsemi ugotovljenimi dejstvi.


Najbolj brano