Tomaž Kavčič abrahama slavil v družbi glasbenikov, kuharskih mojstrov, someljejev ...

Med okroglimi obletnicami je abraham zelo pogosto izpostavljen in posebej živahen. Ne ubežijo mu niti večni mladeniči. Prejšnji teden je “doletel” tudi kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča, ki ga je s prijatelji proslavil v nedeljo.

Tomaž Kavčič je soprogi Flavii in hčeri Sari zabrenkal na kitaro, ki 
mu jo je podaril Jan Plestenjak (levo). Foto: Dean Duboković
Tomaž Kavčič je soprogi Flavii in hčeri Sari zabrenkal na kitaro, ki mu jo je podaril Jan Plestenjak (levo). Foto: Dean Duboković

Na Zemonu je bilo v nedeljo zelo živahno. Tamkajšnji gostitelj Tomaž Kavčič je praznoval okrogel jubilej, 50. rojstni dan. V veliki dvorani renesančnega dvorca je zbral nadvse pisano družbo prijateljev iz številnih držav, celo iz Mehike.

Pevka Danijela Martinovič (levo) in Tomaževa mama Katja Kavčič. (foto: dean Duboković)

Ker ima široko in pestro socialno omrežje, je v njem tudi veliko glasbenikov, ki so si izmenjevali mikrofon. Tako je za klavir sedel (in obenem pel) Petar Grašo, pela je Danijela, pa Jan Plestenjak, ki je Tomažu podaril kitaro, operna pevka Irena Yebuah Tiran, nastopila sta tudi Aleksandra Josić in Rok Golob.

Sodelavci in družina so Tomaža presenetili s cross specialko iz leta 1988, prav tisto, na kateri je kar uspešno dirkal v rani mladosti. (foto: Dean Duboković)

Za prigrizke in pijačo so poskrbeli Tomaževi prijatelji in poslovni partnerji. Petar Grašo je prinesel čevapčiče, Jure Tomič iz brežiškega Debeluha pleskavice, sirarji iz Kampanje so mocarelo delali kar na terasi dvorca in jo polagali na pice, Miha Cigoj je rezal sušen pršut, legendarni natakar Jovica Ilić pa kuhanega s hrenom. Seveda niso manjkali Fructalov gin tonic in vina domačih vinarjev, za posebno vinsko presenečenje pa je s 50 steklenicami šampanjca poskrbel somelje iz Monaka Gennaro Iorio, med drugim skrbnik kleti knežje družine, ki je dve uri tudi sam natakal vino gostom. na vrhuncu večera pa je bila, kot se za takšno slavje spodobi, slastna torta.


Najbolj brano