Hiša Franko se za tri tedne seli v Madrid

Jutri bo ekipa Hiše Franko začela prav posebno zgodbo v NH hotelu Eurobuilding v Madridu.

Valter Kramar je danes nadziral zadnje priprave za otvoritev Hiše 
Franko v Madridu. Foto: Manca Istinič
Valter Kramar je danes nadziral zadnje priprave za otvoritev Hiše Franko v Madridu. Foto: Manca Istinič

MADRID > #InResidence je projekt tamkajšnje svetovalne agencije Mateo&Co, v katerem ponujajo gostujočo visoko kuhinjo v španski prestolnici. Lani je gostoval Mauro Colagreco iz Mirazurja na Azurni obali, ki so ga letos imenovali za najboljšega kuharja na lestvici World 50 Best Restaurants, letos pa so povabili ekipo Hiše Franko na čelu z Ano Roš in Valterjem Kramarjem.

“Menu bo domala enak kot doma. Vse smo vzeli s seboj, zaradi svežine se bomo odrekli le postrvim. Točili bomo izključno slovenska vina, le za aperitiv bo andaluzijski šeri,” je povedala Ana Roš, ki je danes zaklenila vrata v Starem selu in odšla za ekipo, ki je že nekaj dni v Madridu. “28 nas bo tri tedne tam, z nami bo tudi naš kuža,” je še dodala.

Prostor v hotelu so španski arhitekti uredili v duhu Hiše Franko, Ana Roš pa pričakuje velik odmev v Španiji in povečan obisk španskih gostov v Sloveniji v prihodnjih mesecih. Doma bodo goste spet sprejeli 4. decembra. Še to: večerja v Madridu s priporočeno vinsko spremljavo bo stala 275 evrov.


Najbolj brano