Voznik z avtom končal v reki, voznica pa ob cesti na strehi

Bistriški policisti in gasilci so danes v dobri uri hiteli na prizorišče dveh nesreč, ki sta se na srečo končali le z zvito pločevino, voznika pa sta jo odnesla brez poškodb. Mladi voznik je na cesti pri Gornji Bitnji, pred odcepom za Prem, z avtom končal v strugi reke Reke, hrvaška voznica pa je pri Dolenjem Potoku z avtom trčila v ograjo in se prevrnila na streho.

Mladi voznik, ki je z avtom končal v Reki,  je imel še veliko sreče, saj 
se v nesreči ni poškodoval.   Foto: PGD Ilirska Bistrica
Mladi voznik, ki je z avtom končal v Reki, je imel še veliko sreče, saj se v nesreči ni poškodoval.  Foto: PGD Ilirska Bistrica

PREM, ILIRSKA BISTRICA > Prva nesreča se je zgodila okoli 15.20, na cesti med Ribnico in Gornjo Bitnjo, pred odcepom za Prem. Policisti so ugotovili, da je 21-letni voznik v desnem ovinku zapeljal desno s ceste in se z avtom prevrnil v strugo reke Reke. Bistriški gasilci so avto dvignili iz reke in ga postavili na vozišče. Zaradi dvigovanja vozila je bila cesta kratek čas zaprta.

Čez eno uro se je nesreča zgodila še v Dolenjem Potoku. 26-letna hrvaška voznica se je z avtom peljala proti Ilirski Bistrici in v levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom. Zaneslo jo je desno z vozišča, kjer je z avtom trčila v odbojno ograjo in se z njim prevrnila na streho. Odbojno ograjo je pri trku odtrgalo in jo odneslo na nasprotno stran ceste, po katerem je takrat pripeljal 27-letni voznik avtomobila. Ograjo je povozil in poškodoval vozilo.

V nesrečah se ni nihče poškodoval. Policisti so 21-letnemu vozniku in pet let starejši voznici izdali plačilna naloga.


Najbolj brano