Slovenski balinarji začeli v skladu z načrtom

Uvodni dan članskega svetovnega prvenstva v Turčiji je razveselil slovenske ljubitelje balinanja, saj so slovenski reprezentanti prikazali odlične nastope.

Dejan Tonejc
Dejan Tonejc 

MERSIN > Najboljše svetovne balinarje je v toplem Mersinu pričakalo lepo urejeno balinišče, ki zaradi vetra povzroča malce težav le zbijalcem. Varovanci Antona Kosarja so se na razmere odlično prilagodili.

Sredin jutranji spored sta prvem krogu skupinskega dela igre dvojic z zmago 11:3 proti Libijcema Ahmetu in Haythu Fayadu odprla Jure Kozjek in Davor Janžič. Sledil je uvodni kvalifikacijski nastop v štafetnem zbijanju, v katerem sta Anže Petrič in Aleš Borčnik s 53 točkami zaostala le za Italijanoma Maurom Roggerom in Emanuelejem Ferrerom, ki sta zbrala 54 točk.

V derbiju dneva v igri v krog je Dejan Tonejc presenetljivo gladko ugnal Italijana Emanueleja Bruzzoneja s 26:15 in si na stežaj odprl vrata do četrtfinala. Pričakovano lahko delo je imel v igri dvojic Jure Kozjek proti Libijcu Ahmetu Fayadu in pred lepo napolnjenimi tribunami slavil s 13:2.

Večerni spored sta zaključila Aleš Borčnik v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja ter Davor Janžič v natančnem zbijanju.


Najbolj brano