Vrteli bodo glasbo z vinilk

Master Vinyl je skupina slovenskih in italijanskih DJ-ev, ki prisega na zvok gramofonskih plošč, saj ta po njihovem mnenju presega kakovost digitalnega zvoka sodobne zgoščenke. Obiskovalci njihove facebook strani so si zaželeli vnovičnega srečanja, zato jim bodo jutri od 21. ure v Ambasadi Gavioli ponudili sedem ur čistega plesa.

Ekipa Master Vinyl (z leve: Elvis Poniš, Sandro Giorgi, Aleš Pelicon, 
Teo Comelli, Fabio Comelli in Mirella Baruca) bo jutri nastopila v 
Gavioliju. Foto: Elian Basaneže
Ekipa Master Vinyl (z leve: Elvis Poniš, Sandro Giorgi, Aleš Pelicon, Teo Comelli, Fabio Comelli in Mirella Baruca) bo jutri nastopila v Gavioliju. Foto: Elian Basaneže

IZOLA > Tisti, ki so v devetdesetih obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon v Novi Gorici, so naslovniki za četrtkov večer v Ambasadi Gavioli v Izoli. Ekipa DJ-jev Master Vinyl želi te čase priklicati nazaj.

“Ideja druženja stare generacije ob dobri glasbi je že predhodno zorela v raznih oblikah in glasbenih krogih, presežek pa je naša publika začutila prav v skupini Master Vinyl in na naših zabavah. Verjetno zato, ker se je vse skupaj zgodilo spontano in predvsem zaradi ljubezni do te glasbe,” pravi Aleš Pelicon, znan kot DJ Alex dee Groove.

Na družbenem omrežju je skupina objavila spletno anketo, v kateri so sodelujoči izbirali svojo najljubšo diskoteko na Primorskem. Na najvišje mesto se je povzpela diskoteka Belvedere, sledila ji je portoroška Arcadia, na tretje mesto pa se je uvrstil žusternski Camel, ki so ga kasneje preimenovali v Osare. Prav v disku Belvedere nad Izolo, ki je pričel obratovati leta 1984, so v odsotnosti DJ iz Italije na odprtje po naključju povabili takrat osemnajstletnega Izolana, Elvisa Poniša. Na Belvederju je kot DJ Elvis ostal dve leti. “Če danes mlajšim poveš, da smo takrat vrteli v enem večeru dvakrat po pol ure mirne pesmi in da so obiskovalci na to komaj čakali, da se malo stiskajo, ti nihče ne verjame,” se spominja Elvis.

Po 4000 obiskovalcev na večer je v poletnem vrtu diskoteke Mark, ki je v letih 1986-1990 veljala za elitni disko na Goriškem, zabaval Fabio Comelli – DJ Fabio. Svojo pot kot DJ je nadaljeval v diskoteki Alcatraz v Novi Gorici, strast do vrtenja glasbe pa je prenesel tudi na svojega sina Tea Comellija, ki nastopa pod umetniškim imenom Theo Mell. “Ljubezen do glasbe in do novitet v trendih ni nikoli ugasnila. Zato sem bil zelo vesel, ko je tudi sin izkazal veselje do tega poklica,” pravi Fabio, ki posebej uživa, ko s sinom sodelujeta, zato se četrtkovega dogodka zelo veseli.


Najbolj brano