Tatovi cigaret zbežali s temnim vozilom

Petrolov bencinski servis v Mirnu je bil v noči na ponedeljek znova tarča vlomilcev. Zamaskirani moški so skozi vhodna vrata vlomili v notranjost, nato pa iz skladišča odnesli cigarete različnih znamk, vredne približno 14.000 evrov. Naložili so jih v vozilo temnejše barve in se odpeljali. Policisti primer intenzivno preiskujejo.

V noči na ponedeljek je bil Petrolov bencinski servis v Mirnu znova 
tarča vlomilcev. Foto: Leo Caharija
V noči na ponedeljek je bil Petrolov bencinski servis v Mirnu znova tarča vlomilcev. Foto: Leo Caharija

MIREN > Dva tedna po vlomu v bencinski servis OMV v Vipolžah so nepridipravi znova napadli na podoben način, tokrat v Mirnu. Za tarčo so si izbrali Petrolovo bencinsko črpalko, v katero so vlomili v noči na ponedeljek.

Ob dveh ponoči so zamaskirani moški z neznanim predmetom najprej onesposobili zaščitna kovinska vrata, nato pa skozi drsna vhodna vrata vstopili v notranjost. Tam jih niso zanimali prodajni izdelki, ampak so se namenili naravnost v skladišče, od koder so ukradli več kartonastih škatel s tobačnimi izdelki različnih blagovnih znamk. Nato so ukradene cigarete naložili v temno vozilo in se z njim odpeljali v neznano.

Natančna količina ukradenih tobačnih izdelkov in njihova vrednost bosta znani po opravljeni inventuri, po prvih ugotovitvah pa naj bi povzročili za približno 14.000 evrov škode. Novogoriški policisti in kriminalisti okoliščine kaznivega dejanja še naprej intenzivno preiskujejo. Da bi nepridiprave čim prej izsledili, policisti prosijo vse očividce, ki bi imeli glede vloma in tatvine tobačnih izdelkov kakršnekoli koristne informacije, naj jim to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Petrolov bencinski servis v Mirnu je bil v preteklosti že večkrat tarča nepridipravov. Lani marca je dejanje neznancev ostalo le pri poskusu, saj jim ni uspelo priti v notranjost objekta, decembra 2012 pa so črpalko med delovnim časom napadli štirje mladi prijatelji iz okolice Nove Gorice in odnesli denar.

Letos so vlomilci v bencinske servise še posebej dejavni na severnem Primorskem. Januarja so vlomili v črpalko v Kozarnem, prebili so steno skladišča in skozi luknjo prišli v notranjost, od koder so odnesli cigarete. Maja so vlomili v bencinski servis v Rožni Dolini in več deset škatel cigaret naložili v ukraden kombi. Junija so vlomili v črpalko v Šempetru, julija pa v tisto v Cerknem, pred dvema tednoma pa v bencinski servis v Vipolžah. Policisti vlomilcev še niso odkrili. Glede na način izvršitve ne izključujejo možnosti, da so na delu isti storilci.


Najbolj brano