Šank Rock: “Vse najboljše, Fabio!”

“Kadar ima Fabio Rizzi rojstni dan, zmeraj pridejo nastopat dobri glasbeniki,” se je tudi letošnjega oktobra širilo po Obalnem domu upokojencev na Markovcu v Kopru.

Fabio Rizzi je  torto delil s svojci in prijatelji. Za odlično vzdušje so 
poskrbeli člani skupine Šank Rock (z leve) Bor Zuljan, Cveto Polak 
in Matjaž Jelen ter Rizzijeva življenjska sopotnica Lea Hedžet, 
glasbena urednica na Radiu Koper. Foto: Andraž Gombač
Fabio Rizzi je torto delil s svojci in prijatelji. Za odlično vzdušje so poskrbeli člani skupine Šank Rock (z leve) Bor Zuljan, Cveto Polak in Matjaž Jelen ter Rizzijeva življenjska sopotnica Lea Hedžet, glasbena urednica na Radiu Koper. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Varovanci doma ter slavljenčevi svojci in prijatelji so v četrtek v jedilnici dočakali letošnje presenečenje. “Potem ko je Šank Rock začel in leta 1987 izdal svoj prvi album Pridite na žur, smo se mulci pripeljali na Radio Koper in spoznali Fabia Rizzija. 'Mogoče pa iz vas kdaj še kaj bo,' nam je rekel. 17 albumov smo posneli tudi zaradi takšnih krasnih ljudi,” je dejal pevec Matjaž Jelen, ki sta ga skozi enourni nastop spremljala Bor Zuljan z akustično kitaro in basist Cveto Polak.

Iz prve vrste jih je navdušeno poslušal in spodbujal Fabio Rizzi, ki ga je možganska kap pred skoraj 20 leti posadila na invalidski voziček, ni pa mu vzela življenjske moči in dobre volje. Še zmeraj uživa ob glasbi, ki jo najraje deli s prijatelji. In teh mu nikakor ne manjka, kar je bilo lepo videti pred štirimi leti, ko je na Škofijah praznoval abrahama. Takrat se je na odru zvrstilo več kot 20 pomembnih imen naše glasbene scene, tudi skupina Šank Rock, ki je slavljencu “Vse najboljše za te ...” spet zapela štiri leta pozneje.

Naslovni pesmi prvenca Pridite na žur je sledila naslovna pesem 30 let mlajšega, najnovejšega albuma Nekaj več, seveda pa so zazvenele tudi uspešnice Metulj, Pravljica o mavričnih ljudeh, Poišči me …  


Najbolj brano