Odnesla nista niti evra

Novogoriški policisti in kriminalisti, ki so si z uslužbenci Nove KBM podrobno ogledali kraj eksplozije bankomata v Črničah, so včeraj sporočili, da storilcema ni uspelo ukrasti denarja. Za sabo pa sta sicer pustila pravo razdejanje, saj so Črničani zaradi eksplozije, ki je poškodovala cel objekt, ostali brez trgovine, pošte, bara in bankomata.

Po besedah preiskovalcev neznancema, ki sta v noči na nedeljo 
razstrelila bankomat v Črničah, ni uspelo ukrasti denarja. Foto: Ana Cukijati
Po besedah preiskovalcev neznancema, ki sta v noči na nedeljo razstrelila bankomat v Črničah, ni uspelo ukrasti denarja. Foto: Ana Cukijati

ČRNIČE > V noči na nedeljo je prebivalce Črnič zbudila močna eksplozija, ki je odjeknila pri trgovini sredi naselja. Neznanca s starejšim renault meganom temno sive barve sta razstrelila bankomat in naj bi se nato po prvih ugotovitvah preiskovalcev z dobrimi desetimi tisočaki evrov odpeljala v neznano. A novogoriški policisti in kriminalisti, ki so si z uslužbenci banke Nove KBM podrobno ogledali kraj eksplozije bankomata v Črničah, so včeraj sporočili, da storilcema ni uspelo ukrasti denarja. Očitno se zaradi varnostnih tehnik bankomata kljub eksploziji nista uspela dokopati do kaset oziroma predalov z denarjem.

Neznana moška sta v nedeljo ob 4.20 najverjetneje s plinom povzročila silovito eksplozijo in razstrelila bankomat Nove KBM, ki je bil postavljen na montažnem objektu sredi Črnič. V objektu so bili Mercatorjeva trgovina, pošta in bar. Eksplozija je uničila dobršen del stavbe, policisti pa ocenjujejo, je pri tem nastalo za več kot 100.000 evrov škode.

100.000

evrov škode je nastalo na objektu med razstrelitvijo bankomata

Ob eksploziji so se razbila vsa stekla na oknih trgovine, poškodovana so bila vrata, inventar, prehrambeni izdelki, notranje stene trgovine in bara so se porušile, strešniki so se premaknili, zidaki odleteli z mesta, od bankomata pa je ostalo bore malo. Poškodovan je bil tudi avtomobil, ki je bil parkiran pred trgovino.

Neznanca sta se po eksploziji očitno praznih rok usedla v avtomobil in hitro odpeljala, za sabo pa pustila razdejanje sredi Črnič. Tamkajšnji prebivalci so čez noč ostali brez trgovine, pošte, bara in bankomata. Še pred tem pa naj bi z avtomobila domačina, ki je bil parkiran v bližini, odstranila tablice in jih namestila na avtomobil, s katerim sta zbežala s kraja kaznivega dejanja. Pred tem naj bi na svojem vozilu imela nameščene italijanske registrske oznake.

Policisti še naprej intenzivno preiskujejo primer.


Najbolj brano