Skomina je podžgal Inter

Večeri v evropskih pokalih skrbijo za ohranjanje visoke delovne temperature pri nogometnih privržencih. Konec tedna jih že čakajo novi klubski vrhunci v domačih državnih prvenstvih, potem pa sledijo reprezentančna vznemirjenja.

Zavoljo odločitev na derbiju 
med Barcelono in Interjem se je 
koprski nogometni sodnik Damir Skomina včeraj znašal tudi 
na naslovnici popularnega italijanskega športnega dnevnika.
Zavoljo odločitev na derbiju med Barcelono in Interjem se je koprski nogometni sodnik Damir Skomina včeraj znašal tudi na naslovnici popularnega italijanskega športnega dnevnika.  

EVROPA > Pravega počitka za neumorne nogometne zanesenjake torej ne bo. Tudi blesteče zmage in boleči porazi v ligi prvakov (LP) in evropski ligi so že preteklost. Prihajajo nove tekme in novi izzivi. To si bržkone mislijo tudi navijači milanskega Interja, ki je v sredo doživel sploh prvi poraz na uradnih tekmah nove sezone. Ni bil sicer prav oddaljen od nadaljevanja pozitivnega niza. Če ne bi v drugem polčasu sredinega dvoboja v Barceloni udarila naveza Luis Suarez-Lionel Messi, bi italijanski komentatorji še bolj kot sicer opevali taktični izbor in izvedbo zasedbe Antonia Conteja.

Tako pa so se obregnili ob odločitve sodniške ekipe na čelu z Damirjem Skomino, ki naj bi bil nočna mora italijanskih klubov. Nad odločitvami Koprčana, ki je sodil zadnji finale LP, se je med tekmo in neposredno po njej razburjala najprej klop Interja. Nato pa so domnevne sodniške napake secirali še različni medijski komentatorji. Skupni imenovalec je bil, da je Skomina neposredno oškodoval Inter, zatajila pa naj bi tudi sodniška video pomoč oziroma tako imenovani VAR. Preprost, a nikakor ne napačen zaključek je, da kdor izgubi, se lahko jezi. Tako pač je in bo v nogometu in športu.

8

zaporednih naslovov državnega prvaka je osvojil Juventus

Inter v vsakem primeru čaka še trnova pot, če bo želel izločilne boje prihodnje leto dočakati v LP. Po dveh krogih v skupini F je zbral le točko, tako kot praška Slavija, ki je klonila pred Borussio Dortmund. Prav sledeči dvojni obračun z Nemci bo bržkone dal vsaj približne odgovore, kakšni so v letošnji sezoni Interjevi dometi v Evropi. Na italijanski sceni so modro-črni še brezhibni, a pravi test sledi v 7. krogu. Proti Barceloni in Messiju so Samir Handanović in soigralci svojo nalogo opravili polovično.

V nedeljo bo nekdanjega čuvaja mreže slovenske reprezentance, ki je na predhodnih šestih tekmah serie A prejel vsega dva gola, ogrožal Juventus s Cristianom Ronaldom. Stara dama, ki si je v zadnjih osmih letih pokorila Apeninski polotok, je po zaključku pretekle sezone zamenjala obleko. Novi krojač je Maurizio Sarri, ki naj bi poskrbel za privlačnejši videz črno-belih na igrišču. Zmagovalna vsebina seveda ne sme biti vprašljiva. Po novem pa naj bi bila za Juventus pomembna tudi pot, ne pa le rezultatski cilj, kar pripisujejo prav Conteju, ki je črno-bele spet vrnil v šampionske čase.

Kakorkoli, v nedeljo se bosta soočila dva različna trenerska pristopa. Obema je sicer skupna intenzivnost, a na različnih predelih igrišča. Ni izključeno, da bo nedeljski obračun podoben tistemu z Nou Campa. Juventusu bi tako pripadla posest žoge, Inter pa bo stavil na hitre nasprotne napade skozi razredčene vrste tekmecev. Res pa je, da bo tekma na San Siru. Zmagovalec si ne bo pripel novega “scudetta”, državno prvenstvo je vendarle tek na dolge proge. Vsekakor pa nas v nedeljo v Milanu čaka pomembna etapa italijanskega kroga.


Najbolj brano