Motiv za krvavo smrt Bovčana ostaja uganka

Bovčani se že od srede sprašujejo, zakaj je moral umreti Roman K., ki ga je v torek ponoči z nožem večkrat zabodel 24-letni kuhar iz Bosne in Hercegovine. Mnogi med njimi ugibajo, zaradi česa bi lahko imela 34-letni domačin in napadalec neporavnane račune. Policisti so osumljenega včeraj s kazensko ovadbo pripeljali k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

V torek okoli polnoči je 24-letni kuhar na dvorišču hiše na Dvoru v  
Bovcu do smrti zabodel 34-letnega domačina.
V torek okoli polnoči je 24-letni kuhar na dvorišču hiše na Dvoru v Bovcu do smrti zabodel 34-letnega domačina. 

BOVEC > Domačini so včeraj še vedno ugibali, zakaj se je 24-letni kuhar v torek okoli polnoči tako brutalno znesel nad 34-letnikom in mu z nožem vzel življenje. Roman K., o katerem vedo domačini povedati same dobre stvari, je bil v torek zvečer doma, na Dvoru, le nekaj metrov stran od bovške policijske postaje. Družbo naj bi mu delal prijatelj. Pri vhodnih vratih naj bi nato okoli polnoči pozvonil 24-letni Jasmin S. in nad domačinom, ki mu je ta odprl vrata, takoj zavihtel nož.

Zabodel ga je vsaj desetkrat

V različne dele telesa, predvsem pa v trup, naj bi ga nato zabodel vsaj desetkrat. Zaradi hudih ran je Roman K. izkrvavel pred hišo. Njegov prijatelj je takoj poklical reševalce in policijo, Jasmin S. pa je zbežal s kraja krvavega obračuna in se namenil v stanovanje, v katerem je živel. Med potjo je v bližnji grm odvrgel nož, policisti pa so ga manj kot dve uri po napadu prijeli in mu odvzeli prostost.

Reševalci so Romana K. oživljali, a zaman, saj je izgubil veliko krvi, policisti pa so se zakopali v delo in začeli s preiskavo tragičnega dogodka.

Jasmin S. je bil na novogoriški policijski postaji do včeraj popoldne, ko so ga policisti in kriminalisti s kazensko ovadbo, v kateri so ga osumili umora na grozovit ali zahrbten način, pripeljali k preiskovalni sodnici novogoriškega okrožnega sodišča. Po zaslišanju je zanj odredila pripor. Sodnica je po ogledu prizorišča krvavega dogodka odredila sodno obdukcijo trupla. Na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino bodo med drugim ugotovili, katera rana je bila usodna za domačina, ki je delal v eni od bovških agencij za vodne in adrenalinske športe, občasno pa tudi kot DJ.

“Bovčani se med sabo ne bi poklali”

Bovčani so bili včeraj še vedno pretreseni zaradi dogajanja na Dvoru, saj takšna obračunavanja ali reševanja konfliktov niso značilna za njihov sicer miren kraj. “Bovčani se med sabo ne bi poklali. Držimo skupaj, ker smo majhni,” je povedal eden od Bovčanov, ki želi ostati neimenovan. Zakaj bi 24-letni kuhar, ki je od maja delal v eni od bovških restavracij, pred tem pa naj bi kuhal v eni od restavracij v hrvaški Istri, vzel življenje domačinu, uradno še ni znano. Po nekaterih govoricah je dejanje verjetno storil v afektu, povod zanj pa bi lahko bilo ljubosumje, drugi omenjajo tudi posle z nedovoljenimi substancami.

Vzrok tragedije bodo danes razkrili novogoriški kriminalisti. Po kazenskem zakoniku je za kaznivo dejanje umora zagroženo najmanj 15 let zapora.


Najbolj brano