Komel je odstopil, podžupan bo Kogovšek

V ožjem vodstvu mestne občine se je danes zgodila prva sprememba. Podžupan Sebastjan Komel, ki je funkcijo opravljal nepoklicno, je odstopil, zamenjal ga bo kolega iz SD Sašo Kogovšek. Za zdaj še ni odločitve, ali bo funkcijo opravljal poklicno. Župan Klemen Miklavič sicer napoveduje korenitejšo reorganizacijo občinske uprave.

Na podžupanskem mestu bo Sebastjana Komela (desno) zamenjal 
strankarski kolega Sašo Kogovšek (levo), sicer tudi predsednik 
novogoriške SD in mestni svetnik. Foto: STA
Na podžupanskem mestu bo Sebastjana Komela (desno) zamenjal strankarski kolega Sašo Kogovšek (levo), sicer tudi predsednik novogoriške SD in mestni svetnik. Foto: STA

NOVA GORICA > “Od začetka je bilo jasno, da bom funkcijo opravljal nepoklicno. Po osmih mesecih korektnega in plodnega sodelovanja sem ugotovil, da ne bom uspel uskladiti svojih obveznosti z odgovorno podžupansko funkcijo. Nekoliko težko mi je, saj bi še sodeloval, a mi okoliščine tega ne dopuščajo, zato se mi je zdelo korektno, da odstopim,” je podžupan Sebastjan Komel danes utemeljil svoj odstop, ob tem pa je dodal, da bo kot mestni svetnik SD še naprej po svojih močeh pomagal pri uresničevanju zastavljenih projektov.

O tem, ali bo poklicni ali nepoklicni podžupan, se bodo še pogovorili

Na podžupanskem mestu ga bo zamenjal strankarski kolega Sašo Kogovšek, sicer tudi predsednik novogoriške SD in mestni svetnik. Prevzel bo resor gospodarstva in infrastrukture, ki ga je Komel pokrival kot podžupan. “Nadaljevali bomo delo, kot je bilo doslej zastavljeno,” je dejal Kogovšek. Med nalogami, ki jih prevzema od Komela, so med drugim urejanje cone Kromberk vzhod, po stečaju Mebla Holding se bo ukvarjal tudi z zahodnim delom te poslovne cone, obenem pa še z javnimi podjetji Vodovodi in kanalizacija, Kenog, Komunala Nova Gorica, z načrtovanjem vzhodne vpadnice ...

“To so ključni projekti, povezani z razvojem v naši občini. Dela bo kar veliko, saj so to zelo težke in pomembne naložbe,” je poudaril župan Klemen Miklavič. Za zdaj še ni odločitve, ali bo Kogovšek, ki sicer ima svoje podjetje, podžupansko funkcijo prevzel poklicno ali nepoklicno. “O tem, ali imamo potrebo po še enem poklicnem podžupanu, se bomo pogovorili, tudi z direktorico občinske uprave, saj to povleče za seboj tudi finančne posledice. Potreb pa je veliko, ožje vodstvo mestne občine, v katerega spadajo tudi podžupani, je zelo obremenjeno,” je poudaril Miklavič.

Potrebovali bodo kader z inženirskim znanjem

Župan je tudi sicer napovedal temeljito reorganizacijo občinske uprave. Ožji vrh, torej župan, njegov kabinet, direktorica uprave in podžupani se bodo prav v teh dneh o tem temeljito pogovorili. “Vzeli si bomo delovni vikend, na katerem bomo v prvi vrsti predelali prioritete za naslednje proračunsko obdobje, konec leta se bo namreč sprejemal proračun. Prav tako pa se bomo pogovorili tudi o reorganizaciji,” napoveduje župan. Slednjo naj bi izvedli do konca letošnjega leta, poleg zamenjav znotraj uprave pa Miklavič napoveduje tudi nove zaposlitve: “Zelo verjetno bomo potrebovali tudi nove kadre. Manjkajo nam predvsem ljudje, ki imajo inženirska znanja.” Za podrobnosti, kdaj in koga nameravajo zamenjati in koliko ljudi in v katerih oddelkih najbolj potrebujejo, pa je še prezgodaj govoriti, dodaja Miklavič.


Najbolj brano