Bovčan je po napadu izkrvavel na dvorišču

Včeraj je nepričakovano odjeknila novica, da se je ponoči v Bovcu, le lučaj od policijske postaje, zgodil umor. Okoli polnoči je 24-letni državljan Bosne in Hercegovine na dvorišču hiše na Dvoru z nožem večkrat zabodel 34-letnega domačina. Reševalci so ga skušali oživljati, a zaman. Napadalca so policisti kmalu zatem prijeli.

V torek okoli polnoči je 24-letni kuhar na dvorišču hiše na Dvoru v 
Bovcu večkrat zabodel 34-letnega domačina.
V torek okoli polnoči je 24-letni kuhar na dvorišču hiše na Dvoru v Bovcu večkrat zabodel 34-letnega domačina. 

BOVEC > Bovčani so bili včeraj zelo pretreseni zaradi nočnega dogajanja na Dvoru, kjer je pred hišo, v kateri je živel, zaradi vbodnih ran umrl 34-letni domačin Roman K..

Policisti hitro prijeli napadalca

Tragedija se je zgodila v torek okoli polnoči, le nekaj metrov stran od bovške policijske postaje. Jasmin S., 24-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je po naših podatkih začasno živel in delal kot kuhar v Bovcu, je 34-letnega Romana K. z nožem večkrat zabodel v različne dele trupa. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev naj bi ga osumljeni zabodel najmanj desetkrat. 34-letnik je zaradi vbodnih ran nato na dvorišču svoje hiše izkrvavel.

Po prvih ugotovitvah preiskovalcev naj bi osumljeni domačina zabodel najmanj desetkrat.

Očividec umora je takoj poklical reševalce in policiste. Prvi so skušali 34-letnika oživljati, a zaman, saj so bile rane prehude, drugi pa so takoj začeli s preiskavo umora. V Bovec je prihitelo več patrulj novogoriške policijske uprave. Policisti so zavarovali prizorišče kaznivega dejanja in izvedli prve preiskovalne ukrepe, da bi čim prej izsledili osumljenca. Po slabih dveh urah so že potrkali na vrata začasnega bovškega domovanja 24-letnika, ki je nedaleč stran od prizorišča krvavega obračuna, in ga pridržali.

Nož našli v sosedovem grmu

Po pripovedovanju občanov naj bi policisti in kriminalisti včeraj zjutraj nož našli v grmu ene od sosednjih hiš, kamor ga je storilec najverjetneje odvrgel po storjenem kaznivem dejanju.

Včeraj sta si kraj umora že dopoldne ogledali tudi preiskovalna sodnica novogoriškega okrožnega sodišča in državna tožilka. Sodna obdukcija, ki jo bodo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, pa bo pokazala, katera vbodna rana je bila za 34-letnega domačina usodna.

Vzrok tragedije, zaradi katere so se v molk zavili svojci in prijatelji pokojnega domačina, ki je delal v eni od bovških agencij za vodne in adrenalinske športe, občasno pa tudi kot DJ, še naprej intenzivno preiskujejo novogoriški kriminalisti. Obenem zaradi preiskovanja suma kaznivega dejanja umora izvajajo vsa nujna preiskovalna dejanja, da bi odkrili vse pomembne okoliščine kaznivega dejanja. Osumljenega bodo s kazensko ovadbo verjetno danes privedli k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Do tedaj bo 24-letnik v policijskem pridržanju.


Najbolj brano