Gobarja iz Krmina včeraj še niso našli

Na gozdnem in zahtevnem terenu v širši okolici Vojskega so policisti, gorski reševalci, gasilci in vodniki službenih ter reševalnih psov od srede popoldne intenzivno iskali 75-letnega Italijana. S prijateljema se je odpravil po gobe, v zadnjem klicu pa jima je sporočil da je padel in da ima bolečine v predelu reber.

Iskalna akcija se nadaljuje tudi danes. Foto: PGD Idrija
Iskalna akcija se nadaljuje tudi danes. Foto: PGD Idrija

VOJSKO > V sredo ob 18. uri so na območju Vojskarske planote začeli z iskalno akcijo pogrešanega gobarja iz Italije. Do večera so ga iskali gasilci PGD Vojsko, Idrija, Spodnja Idrija, tolminski gorski reševalci ter idrijski policisti. Ker pogrešanega 75-letnega E. M. iz Krmina v sredo niso našli, so obsežno akcijo nadaljevali tudi včeraj ves dan.

Zadnjič so se gobarji videli na razpotju

Sodelovalo je približno 55 pripadnikov različnih služb, ki so pregledali več kilometrov veliko območje na Vojskem, kjer naj bi bil italijanski gobar. Po pripovedovanju sta ga njegova prijatelja zadnjič videla v sredo opoldne, ko se je z njima iz kraja V Logu odpravil v gozd blizu Vojskega nabirat gobe, nato pa so se razkropili vsak na svojo stran. Prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do avtomobila, s katerim so se pripeljali na gobarjenje, tretji član druščine pa se na dogovorjeno mesto ni vrnil. Zato sta ga prijatelja poklicala po mobilnem telefonu in takrat jima je povedal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval. Tožil je, da ga boli v predelu reber, poleg tega ni mogel hoditi. Izgubil naj bi tudi orientacijo, saj ni vedel, kje se točno nahaja.

Nazadnje sta ga prijatelja v sredo slišala okoli 17.15, ko je 75-letnik povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Nato ga nista uspela več priklicati, zato sta na pomoč poklicala policijo.

Pri iskanju pogrešanega se je idrijskim policistom in policistom gorske policijske enote novogoriške policijske uprave pridružilo tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja ter pripadniki GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov. Tudi včeraj ga je skupno iskalo približno 55 ljudi. Sodelovali so tudi policisti GPU, ki so območje pregledovali z dronom. Pogrešanega Italijana včeraj do 19. ure, ko so uradno zaključili iskalno akcijo, še niso našli.

Na zahtevnem terenu Italijana išče številčna ekipa

Včeraj so gobarja pod vodstvom idrijske policijske postaje iskali od 7.30 dalje. V včerajšnji iskalni akciji so poleg idrijskih policistov, policistov gorske policijske enote in policistov vodnikov službenih psov pogrešanega Italijana iskali še gasilci, tolminski gorski in reševalci ZRPS z reševalnimi psi. “Več kot 55 pripadnikov različnih služb intenzivno išče pogrešanega moškega. Pregledali smo več lokacij v radiju več kilometrov od točke, kjer so se gobarji razšli,” je včeraj sredi dneva povedal komandir idrijske policijske postaje Robert Feltrin, ki je bil tudi v vlogi vodje intervencije. “Teren je zelo zahteven, na njem je veliko nevarnosti tudi za gorske reševalce, policiste in gasilce, zato morajo biti pri delu previdni. Gozdnato območje je polno grap in brezen,” je še dodal.

Njegov pomočnik Andrej Bezeljak, sicer poveljnik idrijskih prostovoljnih gasilcev, je včeraj tik pred zaključkom iskalne akcije še povedal, da so prečesali veliko območje, ki v radiju meri med tri do štiri kilometre. Z iskalno akcijo nadaljujejo tudi danes.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, policisti prosijo, da o tem obvestijo idrijske policiste na telefon 05/372-48-00 ali na elektronski naslov pp_idrija.pung@policija.si oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-12-00.


Najbolj brano