Res boljši ostaja le Krim

Najboljša primorska ženska rokometna ekipa, ajdovski Mlinotest, je priprave začela s kar šestimi novimi obrazi. Žensko člansko ekipo bo prvič vodil domači strokovnjak Dean Kovšca, okrepitve pa so dobra osnova za korak naprej od lanskega četrtega mesta.

V takšni zasedbi (na fotografiji manjka Tina Benčina) so priprave 
začele rokometašice Mlinotesta. Foto: Igor Mušič
V takšni zasedbi (na fotografiji manjka Tina Benčina) so priprave začele rokometašice Mlinotesta. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Stabilen proračun, ki ga zagotavlja glavni pokrovitelj Mlinotest in uprava na čelu z Ivanom Vodopivcem, sta omogočila, da so vrste ajdovskih deklet kljub številnim odhodom celo močnejše kot lani. Mlinotest ima trenutno na voljo 18 rokometašic. Novi trener Dean Kovšca je prej vrsto let delal v ajdovskem moškem rokometu.

Po koncu minulega prvenstva, ko se je zaradi preobremenjenosti z mesta šefa stroke poslovila Ana Žigon, njen naslednik ni bil znan kar nekaj časa.

Navijači bodo v novi sezoni gledali šest novih obrazov.

“Res je, da sem prej delal le v moškem rokometu, a sem lani Mlinotest dobro spoznal, ko sem se v klub vključil kot trener mlajših selekcij. Ko mi je uprava ponudila mesto prvega trenerja, sem sprejel izziv. Po prvih dneh dela z dekleti imam dober občutek. Novinke so se lepo vključile v ekipo, vsa dekleta delajo zavzeto, dobro pa nam služi tudi zdravje. Tega si še posebej želim, ker mislim, da bi se s popolno zasedbo lahko vključili v boj za slovenski vrh v prvenstvu in v pokalu. Seveda bo treba počakati na prve tekme in videti, kaj bo na parketu pokazala konkurenca,” je kmalu po uvodu priprav v ajdovski dvorani Police povedal novi trener. Pri analizah dela deklet in igre tekmecev ter pri kondicijski pripravi mu bo pomagal prekaljeni Aleksander Lapajne - strokovni sodelavec slovenskih reprezentanc.

Ekipa se bo - z izjemo odhodov na prijateljske tekme in turnirje - na novo tekmovalno sezono pripravljala kar doma, ker ima v športnem centru Police na voljo vse - s fitnesom, fizioterapijo in bazenom vred.

Rekorden igralski promet

Navijači Mlinotesta bodo v novi sezoni gledali šest novih obrazov. Spomladi so ajdovski klub zapustile Taja Čajko, Manca Jurič, Tjaša Rudman, Tjaša Mihelj, Staša Brecelj, Anja Bratina in Anamarija Klemenčič. V klubu so hitro zapolnili vse vrzeli. V vratih bo izkušena Rusinja Aleksandra Petrihina (igrala je tudi za Krim), pomagala ji bo domača povratnica na igriščaTea Brecelj. V obrambi in napadu bodo preostalo jedro ekipe okrepile povratnice Dominika Mrmolja (prej Zagorje, Krka), druga strelka v zgodovini kluba Tina Benčina (po materinstvu se je lani spet aktivirala v Žurdu Koper) in novinka Nataša Janković Rustja. Občasna hrvaška reprezentantka je lani igrala za norveški Molde, v Ajdovšćino pa jo je pripeljala poroka z domačinom.

Ostale glavne vloge bodo nosile preizkušene rokometašice lanske ekipe, kapetanka Maja Svetik,Špela Ferfolja, Nuša Fegic, Mirjeta Bytyqi, Urša Zelnik, Jana Krapež, Petra Sanabor, Maja Grmek, Vesna Simič in Tina Brecelj.

Tehnični vodja kluba Deni Stibilj je z rezultati prestopnega roka zadovoljen: “Po tem ko smo zaradi koncev karier, selitev in odločitev za resen študij izgubili kar pet igralk in dve vratarki, smo uspeli kakovostno nadomestiti izgubljeno na posameznih položajih. Imamo ustrezen izbor levičark in desničark. K ekipi smo priključili mlade Lauro Berzelak, Laro Bratina in vratarko Leo Eleno Vidmar, ki se bodo sicer kalile v Šempetru Vrtojbi, a nam bodo na voljo, če bomo imeli težave s poškodbami. Med pripravami bomo poskušali ekipo kakovostno uigrati z izborom tekmecev izven slovenskega prostora. Tako bomo videli, kako se ekipa odziva na spremembe. V majhnem slovenskem rokometnem bazenu se že kar preveč poznamo. Ugoden prvenstveni žreb nam omogoča, da bomo v miru stopnjevali formo, ker bomo sezono začeli s tekmeci z lanskega spodnjega dela lestvice. Upam, da bomo po tem optimalno pripravljeni na ekipe iz Celja, Žalca in Novega mesta, ki so skupaj z nami kandidati za mesta tik za prvakom Krimom.”


Najbolj brano