Doslej so našteli več kot tisoč nočitev

Kamp Korada v Kanalu je v novi sezoni popolnoma prenovljen. Nasip, na katerem stoji, je zdaj utrjen s skalami, plažo prekriva mivka. Zraven je Soča tako preoblikovala strugo, da je bredenje po vodi precej lažje. Kamp je letos posebej poln, ugotavljajo v Turističnem društvu Kanal, ki ima v lasti kamp.

Po novem se na daleč vidi, da je tudi v Kanalu avtokamp. Ta je letos dobro obiskan.  Foto: Ambrož Sardoč
Po novem se na daleč vidi, da je tudi v Kanalu avtokamp. Ta je letos dobro obiskan.  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL > “Breg ob vodi bo prihodnje leto znova poraščen s travo, prav tako tudi površina v kampu,” razlaga predsednik Turističnega društva Kanal Branko Dolenc in dodaja, da je novi videz avtokampa Korada, edinega ob srednjem toku Soče, le začasen. Peščena brežina ob reki med kampom in robom naselja, ki je bila od nekdaj travnata, je zdaj drugačna zato, ker so gradbena dela trajala do junija in je nato svoje naredilo vreme. Toda trava bo tam spet zrasla, kakor tudi na prostoru za šotorjenje.

Zdajšnje razmere so posledica utrjevanja nasipa, na katerem stoji avtokamp in ki ga je Soča redno spodjedala. Soške elektrarne Nova Gorica so ga naposled le zavarovale s kamni, z ureditvijo vzdrževalne poti ob bregu pa so tudi olajšale dostop do vode, medtem ko je Soča tako oblikovala strugo, da je lepše broditi po vodi. S posegom, med katerim so Soške elektrarne tudi odstranile veliko rastja, pa so “šotorišče” naredile bolj vidno s kanalskega mosta.

Morda je tudi zadnje kaj pripomoglo k obiskanosti, razen seveda splošnega trenda naraščanja turizma v Posočju in v Sloveniji nasploh. V juliju in prvi polovici avgusta so namreč v Kanalu našteli več kot tisoč nočitev, in kot dodaja Dolenc, je “kamp vsak dan polno zaseden.” Gostje v poprečju ostanejo dve noči.


Najbolj brano