Vozniki brez počitka za volan

V torek so v sklopu poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov novogoriški policisti odkrili 16 kršiteljev, danes z nadzorom nadaljujejo na avtocestni nadzorni točki na območju koprske policijske uprave. Gre za vseslovensko akcijo Truck & Bus, ki traja ves teden in je usklajena tudi s Tispolom, evropsko zvezo prometnih policij.

Policisti so odkrili več vozil, na katerih tovor ni bil ustrezno 
zavarovan.
Policisti so odkrili več vozil, na katerih tovor ni bil ustrezno zavarovan.  

ŠEMPAS > Novogoriški policisti so v torek v sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi izvajali poostren nadzor na hitri cesti H4, na počivališču v Šempasu.

Preverili so 69 tovornih vozil in pri tem ugotovili 16 kršitev cestnoprometnih predpisov. Najpogostejše kršitve so bile v zvezi z nepravilno zavarovanim tovorom in ustreznostjo listin, dve kršitvi sta bili s področja predpisanih odmorov in počitkov, prav tako so policisti ugotovili še dve manipulaciji tahografov, dve vozili nista bili tehnično brezhibni. Poleg tega so na hitri cesti odkrili 12 vozil, na katerih ni bilo vinjet. Predstavniki Darsa so kršiteljem izdali plačilni nalog.

Evropsko usklajeno akcijo Truck & Bus, ki traja ves teden, koordinira Tispol - evropska zveza prometnih policij, v Sloveniji pa so aktivnosti policistov del nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki jo vodi in koordinira agencija za varnost prometa. “Z akcijo za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov želimo policisti spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov in izboljšanju varnosti na slovenskih in drugih evropskih cestah,” je poudaril Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave.

Novogoriškim prometnim policistom so se v torek pridružili tudi policisti novogoriške postaje za izravnalne ukrepe in specializirane enote za nadzor prometa, finančni, prometni in okoljski inšpektorji ter predstavniki Darsa. “Novogoriški policisti so med nadzorom izvajali tudi naloge s področja odkrivanja nelegalnih migracij, tihotapljenja oseb, prepovedanih drog, orožja, ukradenih vozil in uporabe ponarejenih dokumentov,” je še naštel Božnik.


Najbolj brano