Koala Voice bodo zazveneli akustično

Nocoj se na trgu Kontrada obetata dva koncerta v okviru koncertnega cikla vzdolž reke Soče Pretočnice. Mef in Narodnoosvobodilni bend bodo predstavili novi album, pred njimi bo z akustično izvedbo svojih komadov ob 21. uri obiskovalce poskusila navdušiti punk pop zasedba Koala Voice, ki bo v Kanalu nastopila prvič.

V Kanalu bo Koala Voice na akustičen način prvič predstavila  skladbe  z zadnjega albuma.
V Kanalu bo Koala Voice na akustičen način prvič predstavila skladbe z zadnjega albuma.  

KANAL OB SOČI > “Umetniško vodilo koncertnega cikla Pretočnice izhaja iz raznovrstne in izmuzljive glasbene umetnosti. Temelji na regijski razpršenosti dogodkov, ki potekajo vzdolž celotne doline reke Soče, od izvira preko pretokov in odlivov do končnega izliva v morje onkraj meje,” pojasnjuje organizator kanalskega glasbenega dogodka Tadej Stolič iz društva KUD Morgan. “Izhajajoč iz fizikalne narave zvoka, ki ga je, podobno kot vodo ali reko, nemogoče popolnoma ujeti ali zajeziti, se cikel posveča organiziranju posamičnih koncertnih dogodkov, ki preko različnih glasbenih vsebin, žanrov in poetik poskuša na različnih lokacijah občinstvu približati povezavo tradicije prostora in zgodovinskega razvoja glasbe, vse do sodobnih glasbenih izrazov in spajanj z drugimi umetnostnimi izrazi,” še dodaja. Pretočnice dojema kot pretočnost informacij, ljudi, kot soočenje različnih kultur in tradicij. “Pretočnost je pogoj drugačnosti, izobraževanja in svežine,” razmišlja Stolič.

Drago Mislej Mef skupaj z Narodnoosvobodilnim bendom tudi sredi poletja, ko normalni ljudje počivajo, ne miruje. Novi album Ma ne že spet ... Mef, ki ga bodo med drugim predstavili v Kanalu, prinaša neobjavljene pesmi, ki so nastajale v letih po promociji, vrsti odličnih koncertov in uspešni prodaji albuma Najboljša leta iz leta 2013.

Tudi zazasedboKoala Voice je poletje zelo delovno. Nastopajo po Sloveniji in v tujini, med drugim v Nemčiji, na Hrvaškem in Slovaškem. Punk pop zasedbo, kot se sami opredeljujejo, sestavljajo pevka Manca Trampuš, ki tudi odlično obvlada kitaro, Domen Don Holc zvodilno solo kitaro, Miha Prašnikar na bobnih in njegov brat Tilen Prašnikar z bas kitaro. Na domačo glasbeno sceno so se aktivneje vključili pred petimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Začetni koraki s skladbo Go Disco, Go so jih ponesli na radijske valove in hitro so zlezli pod kožo občinstva. Jeseni 2017 so izdali drugi album Wolkenfabrik, ki ga je produkcijsko zapakiral Danton Supple.

V lanskem letu je izšel akustični album Koala Voice: Izštekani, v zadnjih decembrskih dneh minulega leta pa so, kot pravijo, “iz zadnjega žepa ponošenih hlač” potegnili album Woo Horsie!. “V Kanalu bomo med drugim na akustičen način predstavili komade z zadnjega albuma, ki jih doslej na tak način, ki je za nas kar zahteven, še nismo izvajali. Naslov Woo Horsie! ima sicer več pomenov, predvsem pa izraža navdušenje, spontanost. Na tem konceptu je naše ustvarjanje tudi zasnovano. Album prinaša komade, ki so bili dolgo nedokončani. Za nekaj dni smo se zaprli v studijo in jih sestavili. Glasbo prispevamo vsi, besedila v glavnem jaz in Domen, seveda vsaka ideja kolegov prav pride.” pravi 23-letna pevka Manca.

Poskušajo biti iskreni, izražajo občutja, ki jih v različnih obdobjih prevevajo. Imajo kar nekaj skladb v delu, kar pomeni, da bodo kmalu razveseljevali z novimi singli. Novembra se odpravljajo na turnejo po Nemčiji.


Najbolj brano