Velika nagrada festivala MMS Tinkari Kovač

Potem ko je leta 2013 odnesla zmago s pesmijo Mars&Venera je Tinkara Kovač tudi letos osvojila veliko nagrado festivala Melodije morja in sonca, tokrat s pesmijo Bodi z mano do konca, za katero je prejela tudi nagrado za najboljše besedilo, njen avtor Aleš Klinar pa nagrado za najboljšo skladbo.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Skladbi Tinkare KovačBodi z mano do konca so najvišje število točk namenili tako člani strokovne žirije kot občinstvo v portoroškem Avditoriju, medtem ko je predstavnikom šestih radijskih postaj bila ljubša Vse bo ok Samuela Lukasa, največ telefonskih glasov pa je prejel Tomaž Hostnik, ki se je predstavil s pesmijo Irena.

V skupnem seštevku so na drugem mestu pristali Kvatropirci s pesmijo Veter je vel, ki so prejeli tudi nagrado za najboljšo izvedbo, medtem ko je nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja oziroma izvajalca prejel dvojec 2B s pesmijo Kot morje.

Festival, ki sta ga v portoroškem Avditoriju tudi letos odvodili Lorella Flego in Bernarda Žarn, je s precejšnjo mero adrenalina začinilo vreme. Zaradi neurja, ki se je okrog 22. ure razbesnelo nad Istro, so prireditev, ki so jo v živo prenašali na prvem programu Televizije Slovenija, za pol ure prekinili in s tekmovalnim programom nadaljevali, ko se je bila nevihta mimo.


Najbolj brano