Stripi za otroke, pravljice za odrasle

V res izredno pestrem poletnem naboru poletnih prireditev na Krasu v juliju za aktivne popoldneve otrok in mladih letos drugič skrbi tudi program Julijzuni.

Park pri starem gradu je v teh vročih dneh odličen kraj za 
ustvarjanje, druženje, rekreacijo in še kaj. Foto: Petra Mezinec
Park pri starem gradu je v teh vročih dneh odličen kraj za ustvarjanje, druženje, rekreacijo in še kaj. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “Lani smo opazili, da se, ko v parku pripravimo program za otroke, zunaj zbere veliko družin. Zato smo skupaj s športnim društvom Poskokec, Mladinskim centrom Podlaga in letos na novo pridruženo Kosovelovo knjižnico, pripravili program, ki je primeren tako za otroke kot tudi za odrasle,” pojasnjuje direktorica Kosovelovega doma Sežana Nina Ukmar.

Za ponedeljkove programe skrbi Kosovelov dom s predstavami, na katere se tematsko vežejo tudi delavnice. Sinoči je Kosovelova knjižnica postregla s prvim pripovedovanjem pravljic za odrasle, ki se bodo nadaljevale tudi naslednje torke, še prej, od 17. do 19. ure, je MC Podlaga v parku pri starem gradu pripravila družabne igre in slackline ter ustvarjalnico Knjižni moljčki, Kosovelov dom pa v Srednji dvorani delavnico stripa. “Za vse dneve smo se potrudili, da mlade angažiramo tako, da sami soustvarjajo program,” poudarja Urška Milač iz Podlage.

Danes popoldne bo v parku Poskokec pripravil vodne igre in športne aktivnosti za otroke, športno bodo obarvane tudi naslednje srede. Od jutri do sobote bo popoldneve in večere popestrila tudi Ana Desetnica - jutri ob 19. uri z “readymade” galerijo na prostem, v petek pa z gibljivo gosenico in poslikavo rok.


Najbolj brano