Bolnišnica Valdoltra v znamenju jubilejev

Ob nedavnem obeleževanju 110-letnice delovanja Ortopedske bolnišnice Valdoltra (OBV) so v tej vrhunski, mednarodno priznani ortopedski ustanovi pripravili še spremljajoči strokovni prireditvi. Izpeljali so 9. raziskovalni dan OBV in 15. srečanje Vertebrološkega združenja Slovenije.

Udeleženci srečanja Vertebrološkega združenja Foto: OBV
Udeleženci srečanja Vertebrološkega združenja Foto: OBV

VALDOLTRA > Tako so se v OBV v znamenju jubilejev prireditve nizale skozi ves teden. 20. junija so organizirali 15. srečanje Vertebrološkega združenja Slovenije, dan zatem pa še 9. raziskovalni dan OBV. Na slednjem so strokovni javnosti predstavili strokovne in raziskovalne izsledki sodelavcev OBV in zunanjih strokovnjakov.

Strokovnjaki so se seznanili z najnovejšimi spoznanji, smernicami in rezultati študij tako iz klinične prakse kot iz temeljnih raziskav na področju ortopedije. Prav raziskovalnemu znanstvenemu delu se namreč ta ustanova že desetletja intenzivno posveča, za tako pridobljene izsledke pa žanje priznanja svetovne ortopedske stroke.

prof. dr. Andrej Cör,

strokovni sodelavec v OBV

“Znanstveno raziskovalno delo je v OBV tradicija. Letos smo, skladno z obeleževanjem našega jubileja, srečanja razporedili v Tednu OBV in ju ločili. Že 19. julija pa bo naša bolnišnica gostiteljica pomembnega mednarodnega kongresa na temo rehabilitacije rame in kolena.”

Na srečanju Vertebrološkega združenja Slovenije pa so slovenski specialisti s področja hrbtenične kirurgije predstavili problematiko in nova dognanja pri zdravljenju hrbtenice. V skladu s prakso preteklih let je bilo srečanje odprto za strokovno javnost, zanimanje veliko, vendar so lahko sprejeli le omejeno število udeležencev.

Dogodek je bil namenjen izobraževanju zdravnikov z različnih področij, farmacevtom, fizioterapevtom, osebju zdravstvene nege in drugim zdravstvenim delavcem, ki želijo izvedeti več o najnovejših dognanjih in smernicah s področja zdravljenja ortopedskih bolnikov. Raziskovalni dan in srečanje so pripravili prof. dr. Andrej Cör, specialist patologije, dr. Nikša Hero, specialist ortoped in zdravniki dr. Vesna Levašič, Marko Nabergoj ter Dejan Čeleš.


Najbolj brano