Nardinu novi mandat

Svet izolske bolnišnice (SBI) je včeraj v prvem delu za zaprtimi vrati zaslišal oba prijavljena kandidata na razpis za direktorja. Zatem je soglasno sklenil novi mandat zaupati dosedanjemu direktorju Radivoju Nardinu.

Po sklepu sveta SBI bo  ustanovo prihodnja štiri leta vodil Radivoj Nardin.    Foto: Zdravko Primožič/FPA
Po sklepu sveta SBI bo ustanovo prihodnja štiri leta vodil Radivoj Nardin.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Že približno mesec dni sta na sejo sveta izolske bolnišnice čakali dve prispeli prijavi za direktorja SBI. Sedanjemu direktorju Radivoju Nardinu namreč v avgustu poteče mandat, že pred časom pa je potrdil, da se je prijavil na novi razpis. Imena drugega prijavljenega kandidata pa svet zaradi varstva osebnih podatkov niti zdaj ne razkriva.

Soglasje mora dati še minister Šabeder

Tako se je včeraj svet SBI sestal dve uri pred uradno napovedano sejo in za zaprtimi vrati zaslišal oba prijavljena kandidata. Proučil je njuna predložena programa dela in oba ocenil za dobra. Zatem je soglasno sklenil, da za novega direktorja SBI imenuje Nardina. “Svojo nalogo glede imenovanja direktorja smo opravili. Zdaj mora, ker je SBI v sanaciji, k imenovanju dati soglasje še minister za zdravje,” pojasnjuje predsednica sveta Maja Praček.

Staro izgubo bodo odpravili v treh letih

SBI je pod Nardinovim direktorovanjem odpravila izgubo v tekočem poslovanju in se posodablja z lastnimi prihranki. Tako je ena redkih zdravstvenih ustanov v državi, ki že več let posluje pozitivno. Lani je ustvarila za skoraj 53 milijonov evrov prihodkov, skoraj milijon evrov več od prvotno načrtovanih. Presežek prihodkov nad odhodki je znašal 120.000 evrov. Tega bo namenila pokritju pretekle izgube.

Slednja se je v zadnjih letih znižala s 16,5 na 1,7 milijona evrov. Nardin je že pred časom potrdil, da bo izolska bolnišnica v prihodnjih treh letih pokrila vso izgubo, kar ji narekuje tudi sanacijski načrt.

Jutri bodo odprli novozgrajeni heliport

Že jutri bodo ob stavbi uradno odprli enega najsodobnejših heliportov v državi. Zgradili so ga že pred tremi meseci, zanj so morali pridobiti vsa potrebna soglasja in skleniti pogodbe o sodelovanju tudi s koprsko gasilsko brigado. Za to naložbo je več kot tri četrtine denarja prispevala bolnišnica sama, delež denarja pa je prišel tudi iz čezmejnega projekta Interreg za področje zdravstva. Na heliportu bodo lahko pristajali helikopterji tudi v megli in ponoči.

Svet izolske bolnišnice je včeraj obravnaval še poročilo o izvedbi notranje revizije za lansko leto o realizaciji sanacijskih ukrepov iz sanacijskega programa ter projekcijo poslovanja zavoda do leta 2021 z upoštevanjem finančnih učinkov sanacijskih ukrepov. Oboje je soglasno potrdil z ugotovitvijo, da sanacija poteka po načrtu.

Kot dodaja Pračkova, letos načrtujejo 280.000 evrov prihodkov, a je tega denarja že ob polletju približno 200.000 evrov. “Vendar pa bo del ustvarjenih prihrankov SBI namenila urejanju oddelka za hemodializo in gradnji pediatrične urgence,” še pojasnjuje Pračkova. S temi gradbenimi deli bodo začeli že te dni.


Najbolj brano