Ponoči so razstrelili bankomat v Senožečah

Danes ponoči so neznanci v Senožečah razstrelili bankomat pri trgovini ter odnesli za zdaj še neznano količino denarja. Poškodovanih oseb ni bilo.

Zaradi eksplozije  je  nastala  materialna  škoda  tako  na  bankomatu 
kot  na objektu Tuševe trgovine. Foto: Drago Škamperle
Zaradi eksplozije je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot na objektu Tuševe trgovine. Foto: Drago Škamperle

SENOŽEČE > Policiste je ponoči ob 3.41 o razstrelitvi bankomata v Senožečah prek OKC obvestil Regiski centra za obveščanje. Na kraju so ugotovili, da so neznani storilci z eksplozijo povzročili poškodbe bankomata ter ukradli za zdaj še neznano količino denarja. Zaradi eksplozije je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot na objektu trgovine. Poškodovanih oseb ni bilo. Škoda na objektu je sicer manjša kot tista, ki jo je aprila povzročila razstrelitev bankomata v Divači.

“Policija izvaja intenzivno preiskavo, ki temelji na ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil od oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o kaznivem dejanju in storilcih. Obravnavamo kaznivo dejanje velike tatvine in povzročitev splošne nevarnosti,” so pojasnili v Policijski upravi Koper.

Takšno razdejanje je aprila povzročila razstrelitev bankomata v Divači.

Po razstrelitvi bankomata v Divači 16. aprila je to druga eksplozija v zelo kratkem časovnem obdobju. Preiskava primera iz Divače še ni zaključena, prav tako še niso nadomestili tamkajšnjega razstreljenega bankomata z novim. Tako so zdaj prebivalci z območja Senožeč in Divače primorani do najbližjega bankomata v Sežano ali Postojno.

Policija prosi vse, predvsem občane iz Senožeč in okolice, da na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 sporočijo, kar so zaznali preteklo noč in bi lahko bilo povezano z eksplozijo. Predvsem prosijo za podatke o opaženih sumljivih vozilih in osebah.


Najbolj brano