Festival Burja bo krstil nov park ob promenadi

Čeprav jim vreme meša načrte, se organizatorji Festivala Burja ne dajo. Današnji program bodo izpeljali v Centru mladih Koper in Taverni, vreme pa naj bi jim bilo naklonjeno že jutri in v petek, ko bodo z brezplačnim festivalskim dogajanjem zares krstili park ob semedelski promenadi.

Park ob semedelski promenadi ponuja tudi zeleni amfiteater, 
idealen za kulturna dogajanja.  Foto: Miran Kambic
Park ob semedelski promenadi ponuja tudi zeleni amfiteater, idealen za kulturna dogajanja.  Foto: Miran Kambic

KOPER > Festival urbane kulture Burja bo danes ob 16. uri v Center mladih Koper pripeljal razpravo o mobilnosti, dostopnosti, parkiranju in zelenem mestu, ki so ji dali naslov Koprski optimizem: ZAparkiraj. Ob 21. uri ji bo sledil koncert, na katerem bosta nastopila Čunfa in Darla Smoking. Za današnji dan napovedana odprta plesna vaja z Juretom Gostinčarjem pa ostaja v parku, vendar bodo plesalke in plesalci prišli na svoje šele v petek med 19. in 20. uro.

Obenem ne gre pozabiti dobrodelne akcije Sk8aj s srcem, ki se bo sklenila prav danes, in sicer ob 14. uri v Taverni, ko bodo po zadnjih 80 kilometrih skejtanja prispeli zadnji junakinje in junaki ter sklenili dobrodelno akcijo. Spomnimo, da so prejšnji teden skejterji iz Kopra ponesli štafeto, ki so si jo predajali po vsej Sloveniji. Deset dni in 700 kilometrov pozneje se bo štafeta vrnila v Koper.

Zavod Fontico se je tako po enoletnem premoru odločil, da bo med ljudi poslal tudi tretjo edicijo Festivala Burja. Andraž Hribovšek iz Zavoda Fontico je s predlogom prišel na koprsko občino, kjer so festival podprli in mu omogočili nadaljnje življenje. “Festivalu smo dali oznako butični glasbeni festival, saj želi obiskovalcem predstaviti glasbene izvajalce, ki na obalnih prizoriščih ne nastopajo pogosto,” je o sestavljanju programa povedal Hribovšek.

Do petka bo mogoče spremljati različne koncerte. Jutrišnji glasbeni utrip bosta določala Idrijčan Jakob Kobal in Žen (Hrvaška), petkovega pa Lady Jelena (Srbija), Sneers (Nemčija/Italija) in Mistakes (Slovenija). Jutri bo v parku med 16. in 20. uro tudi delavnica joge, v petek pa bo moč poizkusiti še veganske dobrote - na Veganski tržnici bodo obiskovalci lahko izbirali med jedmi neživalskega izvora s kar 20 stojnic.


Najbolj brano