Ukradli kombi, nato vlomili še v skladišče

V sredo zvečer je bila v okolici Nove Gorice na delu dobro organizirana skupina nepridipravov. V Kromberku so najprej ukradli kombi, nato pa so se z njim odpeljali na bencinski servis Petrol v Rožni Dolini. Okoli 21. ure so neopazno vlomili v tamkajšnje skladišče in v nekaj minutah - med obratovalnim časom - napolnili kombi s škatlami cigaret.

V sredo okoli 21. ure je bil Petrolov bencinski servis v Rožni Dolini 
tarča vlomilcev, ki pa so svoje delo opravili  neopazno. Foto: Luka Carlevaris
V sredo okoli 21. ure je bil Petrolov bencinski servis v Rožni Dolini tarča vlomilcev, ki pa so svoje delo opravili neopazno. Foto: Luka Carlevaris

ROŽNA DOLINA > Uslužbenci bencinskega servisa v Rožni Dolini so v sredo zvečer nemočno zrli v vlomljena vrata njihovega skladišča in v prazne police. Med delovnim časom so namreč neznanci vlomili v skladišče bencinskega servisa, ki je odprt 24 ur na dan, in iz njega odnesli večjo količino cigaret.

Ob 21.33 so poklicali policiste, ki so s kriminalisti takoj začeli preiskovati vlom. Po prvih ugotovitvah je skupina neznancev s kovinskim predmetom (najverjetneje lomilko) vlomila vrata skladišča, ki so v bližini točilnih mest, in nato vstopila v notranje prostore. Tam so vlomilci na policah našli večje število kartonastih škatel cigaret različnih blagovnih znamk, v vsaki škatli je bilo 50 zavojev cigaret. Plen so v nekaj minutah naložili v bel kombi, ki jih je čakal pred vrati skladišča, in z ukradenimi tobačnimi izdelki neopazno odpeljali v neznano.

Po prvih ocenah in delni inventuri so storilci Petrolu povzročili veliko škodo, točna višina bo znana po opravljeni inventuri. Po naših podatkih naj bi odnesli vsaj 40 škatel s tobačnimi izdelki različnih blagovnih znamk in tako povzročili za več deset tisoč evrov škode.

Pohod nepridipravov se je v sredo začel že pred 21. uro, ko so v ulici Vinka Vodopivca v Kromberku ukradli pet let star kombi fiat ducato bele barve. Parkiran je bil na makadamskem parkirišču v Kromberku, njegovo izginotje pa so oškodovanci, ki so jim nepridipravi s tem povzročili za 13.000 evrov škode, prijavili šele včeraj zjutraj. Da so se na bencinski servis pripeljali z ukradenim vozilom, so policisti ugotovili med preiskavo, na kombi pa naj bi po naših podatkih vlomilci namestili ukradeni registrski tablici.

Novogoriški policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin, da bi čim prej izsledili storilce. Zato so se povezali tudi z italijanskimi varnostnimi organi. Vlomilci ukradene tobačne izdelke običajno preprodajajo naprej na črnem trgu v tujini.

Policisti prosijo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi jim lahko pomagali s koristnimi informacijami o vlomu, da jim to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Zadnja tarča med bencinskimi servisi na Goriškem je bil za vlomilce bencinski servis Petrol v Kozarnem v Goriških brdih konec januarja, ko so prebili steno in skozi luknjo prišli v skladišče, iz katerega so odnesli 15 kartonastih škatel cigaret. Petrol so oškodovali za več deset tisoč evrov, storilcev pa policisti še niso izsledili.


Najbolj brano