Nadzorni svet Okolja Piran za direktorja izbral Gašparja Gašparja Mišiča

Kot vse kaže, bo Okolje Piran prihodnja štiri leta vodil Gašpar Gašpar Mišič. Danes so ga med enajstimi kandidati in z večino glasov izbrali na seji nadzornega sveta Okolja, potrditi ga mora še občinski svet, kar naj bi se zgodilo čez tri tedne, 13. junija.

Kot vse kaže, bo Okolje Piran prihodnja štiri leta vodil Gašpar Gašpar Mišič.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kot vse kaže, bo Okolje Piran prihodnja štiri leta vodil Gašpar Gašpar Mišič.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

PIRAN > “Pri izbiri kandidata za direktorja nas je vodila strokovnost. Gašpar Gašpar Mišič zelo dobro pozna dejavnost komunalnega podjetja, saj je štiri leta vodil Marjetico Koper (v letih 2014-2018, op. a.). Med enajstimi kandidati, ki so ustrezali razpisnim pogojem, ima daleč najboljše reference, pripravil je zelo dober program dela in v njem konkretno navedel, kako bi izboljšal poslovanje podjetja. Ker je piranski občan, mu ne bi bilo treba spoznavati občine in bi lahko takoj začel z delom,” nam je danes nanizal razloge predsednik nadzornega sveta Okolja Robert Gregorič.

Sam pričakuje, da se bo Mišič 100-odstotno angažiral v izboljšanje poslovanja javnega podjetja in da bo tam še pred koncem mandata dosegel takšne rezultate, kot jih je na Marjetici.

In kaj na vse to pravi Mišič, ki bi z delom lahko začel takoj po seji občinskega sveta, torej 14. junija? “Okolje mi predstavlja podoben izziv, kot mi ga je Marjetica,” odgovarja in nezavidljive finančne razmere na piranskem komunalnem podjetju primerja s tistimi na koprskem pred petimi leti. “Marjetica je tedaj beležila 4,2 milijona evrov izgube, plačevala je visoke obresti na poldrugi milijon dolgoročnega posojila, enemu od izvajalcev za ravnanje z odpadki je dolgovala 860.000 evrov. Likvidnost je ohranjala z revolving posojilom od Rižanskega vodovoda v višini 450.000 evrov, Okolje ga s posojilom za 620.000 evrov.”

Prizadeval si bo izboljšati poslovanje, motiviral bo zaposlene in več komuniciral z občino, ker je pred vrati turistična sezona in ker je komunalno podjetje “operativna roka” občine.

Čeprav je zdaj zaposlen v svojem podjetju Gasspar naložbe, bo tamkajšnjo direktorsko funkcijo obesil na klin. Še naprej bo pooblaščenec koprskega župana za infrastrukturne naložbe, vodstvu Marjetice pa ne svetuje več, ker mu je svetovalna pogodba potekla. Kljub temu dopušča, da bi sklenili novo, saj se mu direktorovanja v Okolju ni treba učiti. Napoveduje tudi več sodelovanja s sosednjima komunalnima podjetjema, “vsaj pri javnem naročanju vozil”, centraliziral bo nabavno službo Okolja. Za kadrovske prerazporeditve se bo odločil po temeljiti analizi, dopušča nove zaposlitve, a le tam, kjer bo to upravičeno.


Najbolj brano