Dve prijavi, ena Nardinova

Na razpis za direktorja izolske bolnišnice, ki se je sklenil minulo soboto, sta prispeli dve pisni prijavi. Dosedanji direktor Radivoj Nardin pravi, da se je prijavil. Kdo je drugi prijavljeni, za zdaj še ni znano.

IZOLA > Kakšen je nadaljnji postopek za izbiro novega direktorja SBI? Predsednica sveta zavoda Maja Praček našteva: “Sredi prihodnjega tedna bo imenovana tričlanska komisija odprla prispeli ponudbi in ju pregledala ter preverila, ali sta popolni, skladni z zahtevami razpisa. Svet SBI se bo v drugi polovici junija z njima seznanil in se odločal, ali oba povabi na zaslišanje. To je usmerjeno zlasti na predloženi program dela. Šele nato se bo svet odločal o izbiri.”

Ob odločitvi sveta SBI o imenovanju direktorja zavoda je treba pridobiti še soglasje vlade.

Sedanjemu direktorju izolske bolnišnice Radivoju Nardinu se mandat izteče 19. avgusta. “Prijavil sem se po kar temeljitem razmisleku. Zakaj? Tudi zato, ker smo v SBI kot tim oblikovali veliko novih načrtov, povezanih z razvojem, strokovno rastjo in posodabljanjem.” Nardin pravi, da je SBI v dobri kondiciji. V zadnjih štirih je poslovanje pozitivno, realizacija programa se je močno povečala. Lani je imela SBI skoraj 53 milijonov evrov prihodkov.


Najbolj brano