Ukradli kolesa, vredna 45.000 evrov

Neznanci so v noči na ponedeljek vlomili v trgovino Mathitech na Kraški ulici v Sežani in iz nje v nekaj minutah odnesli dvanajst koles različnih znamk, vrednih kar 45.000 evrov.

V noči na ponedeljek so neznanci vlomili v trgovino s specializirano kolesarsko opremo Mathitech na Kraški ulici v Sežani in 
ukradli dvanajst koles. Foto: Marica Uršič Zupan
V noči na ponedeljek so neznanci vlomili v trgovino s specializirano kolesarsko opremo Mathitech na Kraški ulici v Sežani in ukradli dvanajst koles. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > “Trgovino smo že pospravili, na vratih pa so še vidni sledovi nasilnega vdiranja,” je danes zgodaj popoldne povedal Aleš Širca, vodja trgovine s specializirano kolesarsko opremo Mathitech v Sežani in pokazal na precej poškodovano ključavnico vhodnih vrat.

Dvanajst ur prej so v trgovino vdrli neznani storilci. “Alarm je deloval, varnostniki so bili pri trgovini v štirih minutah, a ni bilo nikjer več nikogar. Zgodilo se je ob enih ponoči, takoj so bili alarmirani varnostniki varnostne službe Sintal, ki varuje naš objekt, sporočilo o alarmiranju je na mobilni telefon prejel tudi lastnik podjetja, ki živi v Sežani,” je še povedal Širca in v rokah držal šop papirjev, s katerimi je ravnokar končal popis ukradenih koles in nastale škode.

Vlomilci so ukradli dvanajst koles, skupaj so bila vredna 45.000 evrov. Nekatera so bila električna in dražja, druga nekoliko cenejša. Trgovino imajo sicer zavarovano, a kljub temu ne bodo dobili povrnjene vse povzročene škode.

Kot kaže, je bil alarm vendarle vsaj do neke mere učinkovit, saj so vlomilci odpeljali kolesa, ki so bila tik ob vhodu, ne pa tudi nekaterih vrednejših, ki so bila v notranjosti trgovine. Tudi do blagajne, ki je v notranjosti trgovine, jim ni uspelo priti. “Očitno so pobrali, kar je bilo najbližje vhodu,” ugiba Širca. O vlomu in kraji je bila obveščena tudi policija. “Vse podrobnosti se še preverjajo, policisti pa zadevo intenzivno preiskujejo,” so sporočili s koprske policijske uprave.

Čeprav lastniki poslovnih prostorov v Sežani beležijo v zadnjih letih kar precej vlomov (nekaj storilcev so tudi odkrili), jih po besedah Aleša Širce na tem delu mesta - na Kraški ulici, v bližini obrtne zbornice - še niso zabeležili: “Mi smo tu pet let in na tej lokaciji ni bilo še nobene kraje.” Zato jih je ta presenetila in pustila poleg gmotne škode tudi neprijeten občutek, da v svojih prostorih niso več varni.


Najbolj brano