Dekleta izpolnila pričakovanja

Odbojkarice Luke Koper, ki so se v zadnjih sezonah borile za goli obstanek med elito, so v končani sezoni med prvoligaši mirno plule. Kljub temu, da sta jih pred sezono zapustili ključni igralki Dajana Lucas in Tina Kaker, je predsedniku Zdravku Joviću uspelo sestaviti konkurenčno ekipo, ki je vrhunec doživela z zmago na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva proti Calcitu.

V minuli sezoni je ženska odbojka v Kopru naredila korak 
naprej.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
V minuli sezoni je ženska odbojka v Kopru naredila korak naprej.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Resda so Primorke na drugi četrtfinalni tekmi v boju za prvaka proti Calcitu izgubile z gladkih 0:3, a so bili zavoljo zmage (3:2) nad aktualnimi pokalnimi prvakinjami ob koncu sezone v klubu vsi zadovoljni. “Kar smo vso sezono gradili, se nam je obrestovalo na prvi tekmi proti Calcitu. Vemo, kakšno ekipo, predvsem pa proračun, ima Calcit. Kamničanke so bile pred obema tekmama velike favoritinje, a smo pokazali, da lahko pravi karakter in borbenost nadomestita marsikaj,” je povedal predsednik OK Luka Koper Zdravko Jović.

Cvetanovićeva v vlogi vodje

So se pa v koprskem klubu pred letošnjo sezono odločili precej prevetriti ekipo. Na svojo željo sta klub - prvenstveno zaradi želje po igranju odbojke na profesionalni ravni - zapustili igralki, ki sta v zadnjih letih tvorili ogrodje ekipe. Dajana Lucas se je preselila h Gen-I Volleyju, blokerka Tina Kaker pa v Kamnik. “Naš proračun svetlobna leta zaostaja za vodilni klubi. Mi nismo Nova Gorica, ki kupuje igralke. Prav tako nismo ne Calcit in ne Maribor. Lucasova in Kakerjeva sta se odločili svojo odbojkarsko pot nadaljevati pri profesionalnih ekipah, kar je povsem razumljivo. Pri nas sta igrali za burek, zdaj sta članici ekip z veliko višjimi ambicijami,” je o izzivih, ki sta jih sprejeli Lucasova in Kakerjeva povedal Jović.

6. mesto so po rednem delu prvenstva zasedle odbojkarice iz Kopra.

A kljub temu Primorci niso sedeli križem rok. Iz Nove Gorice so pripeljali prosto igralko Nađo Simčič, ki je svojo kakovost v novem okolju potrdila že v letošnji sezoni. Iz prestolnice se je v Istro preselila Liza Letnik, ki je predvsem v drugem delu sezone dvignila raven svoje igre, največjo pridobitev pa je predstavljala vrnitev nekdanje slovenske reprezentančne kapetanke Marine Cvetanović v matični klub. “Marina je zrasla v našem klubu. Je otrok Kopra. Vemo, kaj pomeni za našo ekipo, tako na igrišču kot ob njem. S svojim prihodom je nekoliko razbremenila še drugo izkušenejšo igralko Jeleno Pešić. Je igralka, ki zna prevzeti vlogo vodje,” je o vlogi kapetanke povedal predsednik.

Bo Dragan Grmača še trener?

“V klubu upamo, da bo ostal na čelu te ekipe,” na vprašanje ali Dragan Grmača, ki je sicer v prejšnjih letih deloval z mlajšimi selekcijami, pred to sezono pa prevzel vodenje prve ekipe, ostaja glavni trener, odgovarja Jović in dodaja: “Gre za mladega in ambicioznega trenerja. Ima vizijo in to mi je všeč. Morda so kdaj treningi dolgočasni, ponavljajoči se, a dejstvo je, da ima Dragan svojo idejo o odbojki in v klubu povsem odprte roke. Tudi glede končnega odgovora na vprašanje, ali bo ostal trener v našem klubu.”

Zdravko Jović

predsednik OK Luka Koper

“Naš proračun svetlobna leta zaostaja za vodilni klubi.”

Jasno je, da si želijo v klubu z nizkim proračunom tudi v prihodnje ponavljati sezone, kot je bila letošnja. A zato bo potrebna tudi dodatna pomoč. “Tudi v prihodnje bomo delovali podobno. Vemo, koliko smo sposobni in kaj imamo na voljo. Želimo si večjega odziva oblasti. Odbojka je najbolj množičen ženski šport in mislim, da si zasluži več podpore tudi v Istri,” je sklenil predsednik Jović.


Najbolj brano