Drugi poskus izbire direktorja Okolja

Na ponovljeni javni razpis za direktorja Okolja Piran se je pravočasno prijavilo 12 kandidatov in od teh je enajst oddalo popolne vloge. Na prvem razpisu, ki je potekel 7. marca, pa je bilo 14 prijavljenih.

Obakrat se je prijavil  dosedanji direktor Alen Radojkovič. Foto: Alenka Penjak
Obakrat se je prijavil dosedanji direktor Alen Radojkovič. Foto: Alenka Penjak

PIRAN > Tokratne prijave so včeraj pregledali člani nadzornega sveta Okolja Piran na čelu z Robertom Gregoričem, ki pravi le, da jih enajst ustreza razpisnim pogojem in da teh niso spreminjali. Kdo vse je oddal te popolne vloge, pa ne navaja, “ker smo se odločili, da ne dajemo informacij o postopku”.

Ker je v javnost kljub temu pricurljajo, da so se pri prvem razpisu v ožji krog prebili direktor občinske uprave Aleš Buležan, Sandi Bažec iz Parecaga in nekdanji direktor izolske občinske uprave Marko Unterlechner, smo jih vprašali, ali so se vnovič prijavili. Buležan, ki naj bi veljal za najresnejšega favorita, pravi, da bi bilo nenavadno, če bi se vnovič prijavil, ker je že prvo prijavo kasneje umaknil. Na vprašanje, zakaj je to naredil, skopo odgovarja, da so temu botrovali osebni razlogi. Unterlechner napoveduje, da bo službo poslej iskal v podjetju v zasebni lasti, medtem ko Bažec zadeve ne komentira, dokler trajajo postopki.

Obakrat se je prijavil dosedanji direktor Alen Radojkovič, ki vodi to javno podjetje do izbire novega direktorja, vsaj tako nam je zatrdil. Milica Maslo Bezer, vodja sektorja javnih storitev v Okolju in Desusova občinska svetnica, pa zagotavlja, da se za direktorski stol ne poteguje.

Kdaj bodo izbrali novega direktorja, si v nadzornem svetu ne upajo napovedati. Enajst kandidatov bodo prihodnji petek (17. maja) povabili, naj predstavijo razvojne programe, ki so jih morali priložiti. Zatem naj bi oblikovali ožji krog, tistega, ki jih bo najbolj prepričal, bo moral potrditi še občinski svet. To bi se lahko zgodilo še pred koncem maja,

Ponovitev razpisa je predlagal Gregorič. “Od kandidatov, ki so sodelovali v prvem krogu, nas ni s svojimi razvojnimi programi nihče prepričal. Želimo si konkretnih predlogov, kako izboljšati poslovanje javnega podjetja,” je takrat povedal.


Najbolj brano