V Sežani več iztrebkov po tleh kot v smetnjaku

Ne opozorilo, zalegla bo le kazen, je prepričan bralec, ki ga moti veliko število pasjih iztrebkov ob vrtcu in v sežanskem novem naselju. Eden od stanovalcev je na vhod celo prilepil tablo: “Tukaj ni pasji WC.” Globa za neskrbne lastnike sicer znaša 80 evrov, a je redarji v Sežani še niso izdali.

Bralec predlaga taktiko zoper nemarne lastnike psov: “Če se lahko 
redarji pred zdravstvenim domom skrijejo za vogal in prežijo na 
voznike, ki niso označili ure prihoda, se lahko zaradi mene tudi 
skrijejo v grmovje in čakajo, da skrbniki psov ne poberejo kakcev.” 
(Fotografija je simbolična) Foto: Arhiv PN
Bralec predlaga taktiko zoper nemarne lastnike psov: “Če se lahko redarji pred zdravstvenim domom skrijejo za vogal in prežijo na voznike, ki niso označili ure prihoda, se lahko zaradi mene tudi skrijejo v grmovje in čakajo, da skrbniki psov ne poberejo kakcev.” (Fotografija je simbolična) Foto: Arhiv PN

SEŽANA > Pred dnevi nas je na nemarne lastnike psov v Sežani opozoril bralec, ki je uredništvu v dokaz tudi poslal nekaj fotografij. Pasji iztrebki se pojavljajo na vsakih deset metrov. “Več jih je po tleh kot pa v edinem smetnjaku za pasje iztrebke daleč naokrog,” je zapisal.

Odlok o javnem redu in miru v Občini Sežana sicer določa, da mora vsak skrbnik psov iztrebke pospraviti. V ta namen so dolžni imeti s seboj ustrezni čistilni pribor, a se to ne dogaja.

Na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana tovrstnih pritožb ne dobivajo. “Pritožb glede pasjih iztrebkov v mestu Sežana ne dobivamo ravno pogosto, letos je bila v celotni občini podana le ena pisna prijava,” je povedal vodja medobčinskega inšpektorata Marko Korošic. V zadnjih petih letih v občini niso izdali nobenega opozorila nevestnim skrbnikom psov, poleg tega pa redarji pri vsakodnevnem nadzoru niso zaznali kršitve. Predvidena kazen za skrbnika, ki ne bi odstranil pasjega iztrebka, pa je 80 evrov.

A bralec predlaga drugo taktiko: “Če se lahko redarji pred zdravstvenim domom skrijejo za vogal in prežijo na voznike, ki niso označili ure prihoda, se lahko zaradi mene tudi skrijejo v grmovje in čakajo, da skrbniki psov ne poberejo kakcev.”

Dodal je še, da opozorilo ne bo dovolj, ampak da bo zalegla le kazen, ki jih bo udarila po žepu. “Opozorilo ne zaleže, ker sem že sit opozarjanja skrbnikov. Ne moti me, da ima nekdo psa, moral pa bi zanj poskrbeti, sicer se bo lahko ulico Pod Sedovnikom lahko kmalu preimenovalo v Ulico pasjih drekov,” je še zapisal.


Najbolj brano