Medved obiskal upravno enoto

Teden dni potem ko je odstavil načelnico Patricijo Muršič, je minister za javno upravo Rudi Medved včeraj obiskal Upravno enoto Nova Gorica. Z v.d. načelnice Tanjo Kralj sta zagotovila, da so se trenja umirila. V nekaj mesecih naj bi minister imenoval novega načelnika ali načelnico.

Ministra Rudija Medveda (levo)  s sodelavci je včeraj na upravni 
enoti gostila v.d. načelnice Tanja Kralj.  Foto: Leo Caharija
Ministra Rudija Medveda (levo) s sodelavci je včeraj na upravni enoti gostila v.d. načelnice Tanja Kralj.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA “Upravno enoto Nova Gorica smo obiskali predvsem zato, da se seznanimo z zaposlenimi, da jih pozdravimo in vsi skupaj pogledamo v prihodnost,” je minister Rudi Medved včeraj povedal po sestanku z v.d. načelnice mag. Tanjo Kralj in zaposlenimi na upravni enoti.

Medved je potrdil, da je v Novo Gorico prišel zdaj pretežno zaradi nedavne razrešitve načelnice Patricije Muršič. “V.d. načelnice sem obljubil, da se oglasim čim prej in se pogovorimo, kako bo upravna enota delovala do imenovanja novega načelnika ali načelnice, da se seznanim z ljudmi in da tudi med njimi vidim, kaj se je dogajalo v tem času, ki je prinesel tudi situacijo, v kateri je prišlo do razrešitve načelnice,” je dejal.

Potrdil je, da so se z zaposlenimi dotaknili vzrokov za trenja. A o njih ni želel govoriti. “Dobil pa sem vtis, da so ljudje pripravljeni delati in delajo z veseljem. Če so bili kakšni nasprotni tabori med njimi, ali če sta še zametka kakšnih taborov, sem prepričan, da bodo ljudje to tudi prešli, saj ni nobenega razloga, da bi se delili na ta način,” je dodal.

Napovedal je, da bo UE novega načelnika ali načelnico dobila v nekaj mesecih, postopke bodo skušali čim bolj skrajšati. Do takrat jo bo vodila mag. Tanja Kralj. “Vsekakor bo zagotavljala normalno delo upravne enote, je izkušena, ima dolgoletno prakso, tako da me nikakor ne skrbi, da upravna enota ne bi delovala odlično,” je še dejal Medved.

“Trenutno so razmere in vzdušje v redu, brez trenj, mislim, da za zdaj ni nobene težave,” pa je dejala Tanja Kralj, ki bo delo v.d. načelnice začela na polno opravljati po praznikih. Kot je dejala, za zdaj ne razmišlja, da bi se prijavila na razpis za načelnico.


Najbolj brano