Katera bo prva dama lekarn?

Na nedavni razpis Obalnih lekarn Koper sta prispeli dve prijavi za zasedbo vodilnega položaja. Poslali sta ju dosedanja vršilka dolžnosti tamkajšnje direktorice Katja Gombač Aver in vodja lekarne v izolski bolnišnici Marina Rogić Eiletz.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Razpisna komisija je ugotovila, da obe izpolnjujeta pogoje, zato ju bo svet zavoda prihodnji petek povabil na pogovor in predstavitev programa dela,” napoveduje predsednik sveta zavoda Marino Domio.

Takrat bo tudi znano, katera kandidatka je bila bolj prepričljiva. Ko bo svet zavoda izdal sklep o izbiri, bodo morali o tem na svojih sejah razpravljati še istrski občinski svetniki, ki morajo podati soglasje za štiriletni mandat na čelu Obalnih lekarn. Občine so namreč ustanoviteljice tega javnega zavoda. Spomnimo, da so te do zdaj kar osem let poslovale z začasno direktorico, saj je Katja Gombač Aver svet tega javnega zavoda s svojim programom dela vsako leto prepričala, medtem ko se je še vsakič zataknilo v koprskem občinskem svetu, ki ni dal soglasja k njenemu imenovanju. Nasprotno so se svetniški kolegi v drugih občinah z njenim imenovanjem do zdaj vedno strinjali.


Najbolj brano