Zavod Znanje bo vodila Tatjana Hvala

Postojnski občinski svet je za novo direktorico zavoda Znanje imenoval Tatjano Hvala, do pred kratkim vodjo regijskega stičišča nevladnih organizacij Boreo. Kot najboljšo izbiro sta jo podprla tudi župan in svet zavoda.

Tatjana Hvala Foto: Veronika Rupnik Ženko
Tatjana Hvala Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Na razpis za vodenje zavoda Znanje, ki ga je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavila po odstopu dosedanje direktorice Vladke Krese, so prispele štiri prijave. Poleg Tatjane Hvala so se prijavili še Alan Janev, Nina Vanita Hočevar in Goran Blaško, vsi domačini. Slednji je od kandidature odstopil iz osebnih razlogov.

Pogoje so izpolnjevali vsi, komisija pa je na razgovore z njimi povabila tudi župana Igorja Marentiča in svet zavoda, ki v postopku dajeta mnenje. Župan je dal pozitivno mnenje vsem kandidatom, obenem pa je izpostavil, da je za direktorsko mesto najprimernejša Tatjana Hvala. Tako je ocenil tudi svet zavoda, ki je sicer dal pozitivno mnenje še Hočevarjevi. Tako svet zavoda kot župan sta zelo podobno utemeljila, da je Hvalova najprimernejša kandidatka, ker ima veliko vodstvenih izkušenj, izkušenj pri prijavi na razpise in izvedbi projektov, hkrati pa je njena prijava izstopala, ker je bila konkretna in ambiciozna. Program je razdelala po enotah in ciljno zastavila.

Na tajnem glasovanju je Tatjano Hvala podprlo 17 svetnikov, štiri glasovnice so bile neveljavne.


Najbolj brano