Nihče jih ni prepričal

Čeprav je od 14 prijavljenih za novega direktorja Okolja Piran deset kandidatov izpolnjevalo razpisne pogoje in so v nadzornem svetu prejšnji ponedeljek z njimi že opravil razgovore, se niso odločili za nobenega. Napovedali so nov razpis za direktorski stol.

Med kandidati je   zagotovo dosedanji direktor Alen Radojkovič, ki  so mu podaljšali mandat do imenovanja novega direktorja. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Med kandidati je zagotovo dosedanji direktor Alen Radojkovič, ki so mu podaljšali mandat do imenovanja novega direktorja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > “S svojimi razvojnimi programi, ki so jih morali priložiti prijavi, nas ni nihče prepričal,” nam je povedal predsednik nadzornega sveta Robert Gregorič po včerajšnji seji. “Želimo si konkretnih predlogov, kako izboljšati poslovanje javnega podjetja, ki je v slabi finančni kondiciji.”

Poslovnih številk ni pojasnjeval, a nam je že 11. marca, ko so odprli prispele prijave, naznanil, da od novega direktorja pričakuje, da bo zmanjšal zadolženost Okolja. Po zadnjih dostopnih podatkih je imelo piransko komunalno podjetje ob koncu leta 2017 za 5,3 milijona evrov kratkoročnih in 1,1 milijona dolgoročnih obveznosti.

Gregorič o imenih kandidatov ni govoril, vendar je med njimi zagotovo dosedanji direktor Alen Radojkovič, ki so mu podaljšali mandat do imenovanja novega direktorja. Med prijavljenimi naj bi bila tudi direktor občinske uprave Aleš Buležan ter nekdanji poslanec SMC in novi direktor Doma paraplegikov v Pacugu Marko Ferluga.

V nadzornem svetu zdaj napovedujejo nov razpis za izbor direktorja in se nadejajo, da ga bodo objavili že prihodnji teden. Kandidata, ki bo najbolj prepričal sedemčlanski nadzorni svet, bo moral nato potrditi še piranski občinski svet.


Najbolj brano