Kdo bo nasledil Medveščka?

V Domu upokojencev Izola iščejo novega direktorja. Na javni razpis, ki ga je objavil svet javnega zavoda, se je mogoče prijaviti do te sobote, 23. marca. Zdajšnjemu direktorju Vasji Medveščku bo mandat potekel konec maja.

Dom upokojencev Izola deluje že 66 let. Foto: Mirjana Cerin
Dom upokojencev Izola deluje že 66 let. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kandidati za direktorja morajo imeti diplomo o končanem izobraževanju in programu za vodenje socialno varstvenega zavoda, imeti morajo tudi opravljen strokovni izpit in dokazila o delovnih izkušnjah. Poleg tega morajo obvladati osnovno raven italijanskega jezika.

Devetčlanski svet zavoda na čelu z Vladom Marićem, tudi izolskim podžupanom (Desus), od kandidatov pričakuje dodatna znanja iz gerontologije in psihiatrije ter obvladanje dela z računalnikom, pa še kratek program dela z razvojno vizijo. Direktorski mandat traja pet let, direktorja imenuje svet doma upokojencev, občinski svet daje pozitivno mnenje, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa mora v 60 dneh dati soglasje.

Za nov mandat se bo potegoval tudi Vasja Medvešček, ki je bil pred petimi leti izbran šele po tem, ko je svet doma objavil četrti razpis. Prvi ni bil uspešen, na drugem so izbrali Karin Pez in na tretjem Julijo Bačnik, vendar slednja ni dobila pozitivnega mnenja občinskega sveta, o primernosti prve pa se občinski svetniki niso izrekli.

Izolski dom upokojencev ima zadnja leta 205 varovancev. Deluje v treh stavbah na 6000 kvadratnih metrov površin in že od leta 1953. Ima zdravnika, psihiatra in specialista diabetologa, omogoča pranje in likanje perila ter ponuja frizerske storitve in pedikuro.


Najbolj brano