Nemško podjetje pred brexitom buckinghamski palači poslalo zalogo toaletnega papirja

Nemško podjetje je buckinghamski palači poslalo ogromno pošiljko toaletnega papirja, saj Veliki Britaniji v primeru brexita brez dogovora grozi pomanjkanje te dobrine. Podjetje je britanski kraljevi palači poslalo pošiljko 1440 rolic papirja, ki naj bi na Otok prispela še danes.

V primeru trdega brexita bi lahko v Veliki Britaniji prišlo do težav 
z oskrbo s toaletnim papirjem. Foto: pixabay.com
V primeru trdega brexita bi lahko v Veliki Britaniji prišlo do težav z oskrbo s toaletnim papirjem. Foto: pixabay.com

LONDON > Velika Britanija po poročanju tamkajšnjih medijev nadpovprečno porabo toaletnega papirja v veliki meri pokriva iz uvoza. V primeru trdega brexita bi lahko prišlo do težav z oskrbo s to dobrino, Britanci pa bi lahko že v nekaj dneh ostali brez nje.

Tako se je podjetje s sedežem v nemškem Düsseldorfu, ki proizvaja papir, odločilo britanski kraljevi palači kot darilo poslati 1440 rolic štirislojnega toaletnega papirja.

Brexit brez dogovora je sicer vse verjetnejši. Britanski poslanci so namreč v torek znova zavrnili izstopni sporazum. Danes bodo glasovali o brexitu brez dogovora, če bodo to zavrnili, pa bodo v četrtek glasovali še o preložitvi brexita, ki je predviden 29. marca. Če bodo zavrnili tudi to zadnjo možnost bodo verjetno EU zapustili brez dogovora.


Najbolj brano