“Glavo” je izgubil svet šole

Na torkovi seji sveta OŠ Dante Alighieri je prišlo do presenetljivega preobrata. O začetku postopka za razrešitev ravnateljice Simone Angelini niso glasovali, saj so spremenili dnevni red, tako da Angelinijeva do nadaljnjega ostaja na čelu šole, svet javnega zavoda pa je ostal brez predsednice in podpredsednice.

 OŠ z italijanskim učnim jezikom  vodi Simona Angelini že 12. leto.     Foto: Zdravko Primožič/FPA
OŠ z italijanskim učnim jezikom vodi Simona Angelini že 12. leto.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Seje, pravzaprav nadaljevanje minuli četrtek začete seje, nista vodili ne sklicateljica - dosedanja podpredsednica Cristina Valentič Kostić, ki je v ponedeljek odstopila in izstopila iz sveta -, ne dosedanja predsednica Evelin Kolarec Radovac, katere mandat naj bi bil sporen, ker naj se pri njenem imenovanju ne bi držali formalnih postopkov. Kdo je sejo vodil, ostaja odprto vprašanje, saj je vse skupaj potekalo za (za javnost) zaprtimi vrati.

Po neuradnih informacijah so se v svetu zavoda držali predlogov inšpektorjev za šolstvo in šport, ki so nekaj ur pred tem obiskali šolo. Inšpektorji naj bi predlagali ponovitev volitev treh predstavnikov staršev (Kolarec Radovčeve in Mateja Bonina iz šole ter Kim Jakopič iz vrtca) v svet šole, ker so člane sveta šole volili le med na takratni seji (13. februarja) prisotnimi starši. Po tej logiki tisti, ki so manjkali, niso imeli možnosti biti imenovani v svet zavoda. V obeh svetih staršev naj bi potemtakem v prihodnjih dneh ponovili volitve predstavnikov v svet zavoda, mandata predsednic svetov staršev pa naj ne bi bila sporna. Svet zavoda naj bi se vnovič sestal 9. aprila.

Simoni Angelini, ki vodi šolo in vrtec L' aquilone od leta 2007, nekateri nekdanji in sedanji zaposleni očitajo šikaniranje in nepravilnosti pri zaposlovanju. Na šoli in vrtcu je skupaj 66 zaposlenih, obiskuje ju 178 učencev in 136 otrok.


Najbolj brano