Krka je v Strunjanu zaprla gostilno Primorka in odstranila igrišče

V kompleksu Talasa Strunjan so zaprli dolgoletno restavracijo Primorka in odstranili igrišče za košarko oziroma mali nogomet, ki so ga uporabljali tudi krajani. Zdaj se Strunjančani bojijo, da bo podobna usoda kmalu doletela igrišče za odbojko na mivki v bližini kopališča.

Restavracijo Primorka bodo spremenili v namestitvene zmogljivosti. Foto: Mirjana Cerin
Restavracijo Primorka bodo spremenili v namestitvene zmogljivosti. Foto: Mirjana Cerin

STRUNJAN > “Športno-rekreacijsko igrišče je bilo od spomladi do jeseni zbirališče otrok in odraslih. Uporabljali so ga tudi rekreativci, ki so tam od leta 1982 vsak teden igrali košarko in med katerimi sta bila nekdanja vrhunska košarkarja Erazem Lorbek in njegov oče Rado Lorbek, pa tudi športne ekipe, ki so prišle na priprave kot gostje hotela, v katerem vseskozi poudarjajo zdrav življenjski slog z veliko gibanja,” pravi Branka Ribičič, ki živi v Strunjanu od leta 1974, sprva zgolj občasno, zadnja leta stalno.

So bili rekreativci moteči?

Slišala je, da se je lastnik turističnega kompleksa, novomeško podjetje Terme Krka, za to potezo odločil, ker naj igrišče ne bi bilo “rentabilno”. Sprašuje se, če je bilo morda igranje košarke oziroma malega nogometa v dolgih poletnih večerih moteče za goste v bližnjih vilah-depandansah. “Toda potem bi lahko rekreativcem rekli, naj ob 22. uri zapustijo igrišče,” razmišlja. Zanima jo, ali bo asfaltnemu igrišču sledilo igrišče za odbojko na mivki.

Kaj pa nakup Salinere?

Čeprav so nam v Termah Krka lani potrdili, da jih zanima nakup bližnjega kompleksa Salinera (prodajajo ga hoteli Bernardin), s čimer bi zaokrožili ponudbo v Strunjanu, zdaj ne odgovarjajo na vprašanje, ali so prejšnji mesec poslali ponudbo za nakup kompleksa. Po naših informacijah se za nakup zanima tudi neko nemško podjetje.

“Kjer je bilo košarkarsko igrišče, bomo uredili mediteranski park, v katerem bodo naši gostje lahko izvajali blagodejne dihalne in sprostitvene vaje,” pojasnjuje Andreja Zidarič, v Termah Krka zadolžena za odnose z javnostmi. Razlogov za takšno odločitev ne razkriva, ne navaja niti, kaj bo z igriščem na mivki.

Po njenih besedah bodo predvidoma do poletja uredili novo otroško igrišče na kopališču in tam prenovili še okolico kamnitega pomola. “Dotrajane betonske platoje nameravamo nadomestiti s površinami, ki se postopoma spuščajo proti morju in ustvarjajo manjše kotičke, namenjene kopalcem.”

KS za boljše medsosedske odnose

Na bližnji zelenici, ki so jo povečali pred lansko poletno sezono, bodo zasadili mediteransko rastje, namestili namakalni sistem in uredili razsvetljavo. Za zaprtje Primorke so se odločili zaradi nove restavracije Pinija (nekdanja preurejena Lambada), v nekdanji Primorki pa bodo uredili namestitvene zmogljivosti. Koliko in kdaj, ostaja brez odgovora.

Z odstranitvijo igrišča za košarko oziroma mali nogomet ni bil seznanjen niti svet KS Strunjan, čeprav si nova predsednica Nada Panič želi, da bi imeli s podjetjem Terme Krka dobre medsosedske odnose. O tej in drugih temah bodo govorili na seji sveta KS še pred koncem meseca. Želijo si tudi sklicati zbor krajanov.


Najbolj brano