Štirinajst se jih poteguje za direktorja Okolja

Za direktorja Okolja Piran se poteguje 14 kandidatov. Toliko se jih je prijavilo na javni razpis in njihove prijave so odprli na včerajšnji seji nadzornega sveta tega javnega podjetja. Koliko jih izpolnjuje razpisne pogoje, ostaja odprto vprašanje.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

PIRAN > Predsednik nadzornega sveta Robert Gregorič je bil presenečen nad tolikšnim številom kandidatov, med katerimi je tudi zdajšnji direktor Alen Radojkovič, kot nam je sam potrdil.

Tiste, ki so prijavo poslali pravočasno, do minulega četrtka, obvladajo italijanščino, imajo najmanj visokošolsko izobrazbo in najmanj pet let podobnih delovnih izkušenj ter organizacijska znanja, bodo v tednu od 25. do 29. marca povabili na razgovor. V prvi vrsti jih bodo vprašali o viziji za komunalno podjetje, saj so morali prijavi priložiti razvojni program.

Kandidata, ki jih bo najbolj prepričal, bo moral potrditi še piranski občinski svet. “To se bo zgodilo na prvi aprilski seji,” je napovedal Gregorič. Ker pa bo še pred tem, 27. marca, potekel mandat Radojkoviču, ga bodo najbrž imenovali za v.d. direktorja. O tem se bo odločil župan Đenio Zadković.

Gregorič pravi, da si želi, da bi novi direktor delal v dobro občanov in izboljšal finančne razmere v Okolju, predvsem da bi zmanjšal zadolženost podjetja. Kolikšna je, pa ne ve, češ da poslovnih bilanc še ni videl. Po zadnje dostopnem letnem poročilu iz predlanskega leta je imelo Okolje 31. decembra 2017 za 5,3 milijona kratkoročnih in 1,1 milijona dolgoročnih obveznosti. Čisti poslovni izid obračunskega obdobja je takrat znašal 136.696 evrov.

Poleg Gregoriča, županovega pooblaščenca, v nadzornem svetu sedijo še Niko Mally (Gibanje za občino Piran), Robert Fakin (Naš kraj) in Onelio Bernetič (italijanska manjšina), Sandra Martinčič Loboda in Marino Kragelj, slednja dva sta iz vrst zaposlenih.


Najbolj brano