Tržačan ostal brez slabega pol milijona evrov

Na nedavnem poker turnirju v novogoriški igralnici Perla je goriški goljuf nagovoril Tržačana. Predstavil se mu je kot trgovski posrednik, ki trguje z avtomobili na Daljnem vzhodu. V posel je povabil tudi Tržačana, ki pa je ostal brez 470.000 evrov začetnega kapitala. Goričan je ogoljufal še več drugih Italijanov.

Goriški goljuf je lažno prijateljstvo sklenil s Tržačanom na 
nedavnem poker turnirju v novogoriški igralnici Perla. Foto: Leo Caharija
Goriški goljuf je lažno prijateljstvo sklenil s Tržačanom na nedavnem poker turnirju v novogoriški igralnici Perla. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, GORICA > Goriški organi pregona so prijeli in kaznovali goljufa iz Gorice, ki je okoli prinesel kar nekaj Italijanov. Nazadnje je lažno prijateljstvo sklenil s Tržačanom, ki ga je spoznal na nedavnem poker turnirju v novogoriški igralnici Perla. Predstavil se mu je kot trgovski posrednik, ki trguje z novimi in rabljenimi avtomobili na Daljnem vzhodu, predvsem v Hong Kongu. Ko je pridobil zaupanje Tržačana, ga je povabil k poslu, saj naj bi kmalu prodal večje število vozil v Hong Kongu. Obljubljal mu je dobiček med 20 in 30 odstotki, za katerega pa je bilo treba najprej zagotoviti začetni kapital. Tržačana je naposled prepričal, da mu je izročil 470.000 evrov v gotovini. Ker posel hitro za tem še ni bil sklenjen, je Tržačanu navrgel kar nekaj razlogov in izgovorov, naposled pa je oškodovanec goljufijo prijavil.

Goriški finančni stražniki so ugotovili, da je bil trgovski posrednik z bivališčem v Gorici v resnici goljuf, ki je v preteklosti ogoljufal več ljudi v Trstu, Milanu, Forliju in Reggio-Emilii. Finančni stražniki so ga ovadili, saj so ugotovili, da je utajil za 216.590 evrov davkov, poleg tega so mu izrekli 196.000 evrov globe zaradi pranja denarja.


Najbolj brano