O Angelinijevi znova v torek

Na današnji seji sveta javnega zavoda OŠ Dante Alighieri so kar 45 minut porabili za ugotavljanje, ali lahko začnejo enajsto sejo, ne da bi sklenili deseto. Dilema pa je bila bistvena, kajti na deseti je bila predvidena obravnava razrešitve ravnateljice Simone Angelini.

O  razrešitvi ravnateljice OŠ Dante Alighieri Simone Angelini danes 
niso razpravljali. Foto: Zdravko Primožič/FPA
O razrešitvi ravnateljice OŠ Dante Alighieri Simone Angelini danes niso razpravljali. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Deseto sejo je sklicala predsednica Evelin Kolarec Radovac, enajsto pa podpredsednica Cristina Valentič Kostić. Obe sta na različnih bregovih, razdeljeni so tudi preostali člani, svet zavoda sicer sestavlja enajst članov. Potem ko so za 25 minut zaprli sejo za javnost in novinarje prosili, naj zapustijo prostor, so se vendarle uspeli dogovoriti, da bodo začeli enajsto sejo, vendar z dodatno točko dnevnega reda, prav tisto, ki je ostala s prejšnje seje. Po razpravi o proračunu za lansko leto in napovedih o vlaganjih v letošnjem letu so vendarle prišli do točke o ocenjevanju ravnateljičinega dela. Točko o njeni razrešitvi pa so po 20. uri in treh urah razprave prestavili na torkovo nadaljevanje seje. Obenem so napovedali, da bo zaprta za javnost. V torek naj bi šolo - prav na to temo - obiskali tudi predstavniki ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Od tega obiska si tako svet zavoda kot ravnateljica veliko obetajo; odpravili naj bi namreč številne pravne zagate, ki jih je, kot kaže, iz tedna v teden več.

Danes je prišla na dan tudi informacija, da je šola pred dnevi prejela odškodninsko tožbo bivše zaposlene, v zvezi s tem primerom pa je šola pred leti že plačala 1500 evrov kazni zaradi nezakonite zaposlitve. Pri tej točki in razpravi o delovanju ravnateljice je sodelovala tudi sama Angelinijeva, ki je zavrnila trditve, da je na šoli porušen pedagoški mir. "Ne pravim, da ni problemov, ampak stanje ni takšno, kot se želi predstaviti v javnosti," je med drugim povedala. STA

Člani sveta in ravnateljica niso odstopili

Poskus izolskega župana Danila Markočiča in predsednika Italijanske samoupravne narodne skupnosti Marka Gregoriča, da bi presekala brezizhodne razmere v OŠ Dante Alighieri, se je izjalovil. Vsem enajstim članom sveta javnega zavoda in ravnateljici Simoni Angelini sta predlagala, naj odstopijo, in jih pozvala, naj to naredijo vsi, ker posamezni odstopi ne bodo šteli. Svojo odločitev so morali sporočiti do srede zvečer, predsednica sveta zavoda Evelin Kolarec Radovac pa je vnaprej napovedala, da ne bo odstopila. V občinski upravi odločitev posameznikov ne razkrivajo, pravijo le, da je bilo več takšnih, ki niso bili pripravljeni odstopiti. “Neprijetna zgodba v javnem zavodu se bo, žal, nadaljevala. Za razrešitev bo potrebno še veliko časa in energije, ki bi ju bilo smotrneje vlagati v normalno delovanje in nadaljnji razvoj javnega zavoda,” opozarjajo v županovem kabinetu. Dobro se zavedajo, da šola ne more več normalno delovati in opravljati primarnega poslanstva. Ravnateljici kar nekaj nekdanjih in sedanjih zaposlenih očita mobing in nepravilnosti pri zaposlovanju.


Najbolj brano