Hvaležnost in zahvala

Pravijo, da je v našem zdravstvu vse narobe. Sam menim, da je to krivično in da takšno posploševanje ni korektno. Moja izkušnja iz Ortopedske bolnišnice v Valdoltri to potrjuje. Pred desetimi leti sem bil udeleženec v hudi prometni nesreči in sem se hudo poškodoval. Posledice nesreče čutim še danes, zaradi nje sem bil delno invalidsko upokojen, preostali čas pa sem še vedno v bolniškem staležu, saj zdravljenje še kar traja in traja. Žal!

Moram pa zapisati, da bi bile posledice nesreče še mnogo hujše, če me ne bi tako uspešno zdravili v Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Tam sem srečal zdravniško in ostalo osebje, ki mi je dajalo upanje. In to upanje se mi je tudi udejanjilo, saj sem se postopoma lahko vračal v življenje, shodil in znova zakorakal. Za vse to sem neizmerno hvaležen osebju te bolnišnice, vsem zdravnikom in medicinskim sestram. Zagotovo moj primer potrjuje, da v slovenskem zdravstvu ni vse slabo in da imamo veliko primerov pozitivne prakse.

Rad bi se še posebej zahvalil spoštovanemu in cenjenemu zdravniku dr. Marcelu Ražmanu, ki ni samo zgled odličnega in predanega zdravnika, pač pa tudi velikega humanista, ki vedno razume bolnika in mu zna tudi prisluhniti. To sem doživljal vsa leta zdravljenja, vedno je našel lepo besedo, znal me je vzpodbujati in mi svetovati. Desetletno zdravljene v Valdoltri, kjer mi res nikoli niso odrekli pomoči, je pripomoglo, da sem po hudi nesreči spet poln optimizma in volje do življenja. A vsega tega ne bi bilo, če ne bi naletel na prizadevno medicinsko osebje, kateremu sem neizmerno hvaležen za velikanski trud in požrtvovalnost.

Rad bi se na tem mestu, preko zapisa v Primorskih novicah res iskreno zahvalil vsem, dr. Ražmanu, njegovim sodelavcem, asistentom, medicinskim sestram in tehnikom ter vsem ostalim, ki so mi stali ob strani. Moj primer iz Valdoltre pa ni edini, saj je tudi moj dobri prijatelj in slovensko-goriški rojak Jože Holc enakega mnenja. Tudi zanj so našli lepo besedo in poskrbeli za odlično terapijo. Zgledi v zdravstvu torej vlečejo in morda bo tudi moja izkušnja iz Valdoltre pripomogla, da ne bomo našega zdravstva kritizirali povprek in počez. To, kar je dobro, je treba tudi pohvaliti. In ravno to je bil namen mojega pisma.

Bogdan Berlak, Vitomarci v Slovenskih goricah


Pišite nam


Najbolj brano