Sejo so zapustili, še preden se je zares začela

Gordijski vozel na Osnovni šoli Dante Alighieri v Izoli se po napovedani sredini seji sveta zavoda ni razpletel niti za centimeter. Po proceduralnem zapletu je polovica članov sveta zapustila sejo, ki tako ni bila več sklepčna.

Evelin Kolarec Radovac (v sredini) bo ponovno skušala sklicati 
svet zavoda, ki naj bi nadaljeval prekinjeno sejo.  Foto: STA
Evelin Kolarec Radovac (v sredini) bo ponovno skušala sklicati svet zavoda, ki naj bi nadaljeval prekinjeno sejo.  Foto: STA

IZOLA > Že na začetku je prišlo do zapleta, saj je sejo sveta šole sklicala ravnateljica Simona Angelini. “Seja je bila sklicana protizakonito in v nasprotju z internimi akti sveta zavoda. Četudi ravnateljica še vedno izpodbija moj mandat kot predsednice sveta zavoda, ima svet podpredsednico, ki bi lahko sklicala in tudi vodila sejo,” je opozorila dosedanja predsednica sveta zavoda Evelin Kolarec Radovac, ki je prvič doslej na sejo prišla v spremstvu odvetniške službe.

Pojasnila je še, da ji nihče ni znal pojasniti, zakaj njen mandat ne bi bil legitimen. Njen mandat in ostale mandate staršev je na izredni seji prejšnji teden potrdil svet staršev, pri tem pa jim je dal “popolno podporo”. Ker se navzoči niso mogli strinjati niti o tem, kdo bo vodil sejo, je pet članov oziroma polovica navzočih sejo zapustila. Ravnateljica Angelinijeva se je s seje, ki jo je sama sklicala, izločila.

Evelin Kolarec Radovac

predsednica sveta OŠ D. Alighieri

“Seja je bila sklicana protizakonito in v nasprotju z internimi akti sveta zavoda.”

“Razočarani smo, ker nam niso niti dovolili predstaviti našega mnenja. Odločili so se za prekinitev zasedanja še preden se je dejansko začelo. Ker smo zašli v slepo ulico, menimo, da je potrebno pridobiti mnenja pristojnih institucij,” je izjavila podpredsednica sveta šole Kristina Valentič Kostić.

Kolarec Radovčeva bo zato v tajništvo šole znova poslala vabilo za nadaljevanje prekinjene seje. Ta je bila prejšnji teden prekinjena, ker je ravnateljičina odvetnica Nataša Pirc Musar opozorila, da so bili trije člani sveta, vključno s predsednico Evelin Kolarec Radovac, izvoljeni nelegitimno. To se je zgodilo prav pred obravnavo točke o razrešitvi Angelinijeve. “Pred to sejo nihče nikoli ni problematiziral legitimnosti mojega mandata,” je tedaj opozorila Kolarec Radovčeva. Predsednica sveta ni želela špekulirati o uporabi morebitnih pravnih sredstev: “Mi smo prvi, ki se želimo pogovarjati, ampak pogovarjati na pravilen in normalen način.”

Kristina Valentič Kostić

podpredsednica sveta OŠ D. Alighieri

“Razočarani smo, ker nam niso niti dovolili predstaviti našega mnenja.”

Angelinijeva se je v začetku leta znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oziroma svetom zavoda.


Najbolj brano