Novi terenec za gašenje v naravi

“Res smo ga komaj čakali in prišlo nam bo še kako prav,” je o novem gasilskem vozilu, ki so ga konec tedna dobili gasilci iz Sečovelj, povedal predsednik sečoveljskega gasilskega društva Dejan Flego. Srečno vožnjo in delo z njim je gasilcem zaželel nekdanji, ključe pa jim je predal novi piranski župan.

Poveljnik PGD Sečovlje Ignacij Gerič ml. (spredaj), voznik Loris Gerič, nov štirikolesni lepotec in  
sečoveljske gasilke. Foto: PGD Sečovlje
Poveljnik PGD Sečovlje Ignacij Gerič ml. (spredaj), voznik Loris Gerič, nov štirikolesni lepotec in sečoveljske gasilke. Foto: PGD Sečovlje

SEČOVLJE > Novo vozilo za gašenje gozdnih požarov bo v Sečovljah nadomestilo staro, ki je s svojimi skoraj 20 leti starosti gasilcem začelo povzročati težave in stroške, nekajkrat pa jih je pustilo tudi na cedilu. Ker so bila podobna vozila tudi v drugih dveh društvih piranske občine v podobnem stanju, so se na gasilski zvezi dogovorili, da bo občina kupila nova vozila vsem trem.

Lani poleti so podobno vozilo prevzeli gasilci iz Nove vasi, čez slab mesec naj bi ga prevzeli prostovoljni gasilci iz Pirana, v soboto pa so ga dobili gasilci iz Sečovelj. Novi rdeči ford ranger, na katerega so namestili dodatno opremo v podjetju Euro GV, je stal skoraj 70.000 evrov, denar pa je zagotovila piranska občina.

Ker so projekt izpeljali v mandatu prejšnjega župana, so na prevzem povabili tudi nekdanjega župana Petra Bossmana, ki je gasilcem zaželel srečno in varno delo z njim, novi župan Đenio Zadković pa je ključe vozila slavnostno predal poveljniku društva Ignaciju Geriču mlajšemu, ta pa vozniku Lorisu Geriču. Novo vozilo je blagoslovil domači župnik Matjaž Kravos.

V sečoveljskem gasilskem društvu imajo kar 157 članov in med njimi približno 40 operativcev, ki se dnevno odzivajo na klice na pomoč, zato jim bo novo vozilo v veliko pomoč. “Primerno je za gašenje v naravi in tudi vsa ostala opravila v naravnem okolju. Z njim bomo lahko reševali tudi ob neurjih in poplavah …,” je povedal predsednik PGD Sečovlje Dejan Flego.


Najbolj brano