Zakaj ima lista Izola prihodnosti dva člana?

Na četrtkovi seji izolskega občinskega sveta so imenovali nadzorni odbor občine. Med desetimi člani pa je najti kar dva predstavnika liste Izola prihodnosti: Romanda Franka in Milana Bogatiča.

Milan Bogatič Foto: Nataša Čepar
Milan Bogatič Foto: Nataša Čepar

IZOLA > Čeprav je v navadi, da je v nadzornem odboru zgolj po en predstavnik vsake stranke ali liste, ki pride v občinski svet, v občinski upravi pojasnjujejo, da tega, da bi neka lista ali stranka imela dva predstavnika, ne prepoveduje ne statut občine ne poslovnik občinskega sveta.

Romando Frank je bil nadzornik občine že v prejšnjem mandatu, takrat ga je predlagala Oljka, zdaj lista Izola prihodnosti. Milana Bogatiča, ki se je na jesenskih volitvah kot predstavnik te liste potegoval za župana, pa je v nadzorni odbor predlagala Levica. “Za ta korak sem se odločil po pogovoru z Bogatičem. Njegova lista ga v nadzorni odbor ni predlagala in škoda bi bilo, da ne bi postal član, saj ima zelo široke kompetence,” pojasnjuje svetnik Levice Leonid Danilović.

Poleg Franka so novi stari predstavniki v tem organu še Venis Bohinec, predlagala jo je italijanska narodna skupnost, Mitja Kobal (SDS), ki je prav tako kandidiral za župana, Aleksander Krebelj, predlagala ga je lista Ponosni na Izolo, in Miro Vanič, ki ga je predlagala stranka Izola je naša. Preostali štirje so novi člani: Vesna Tavčar (lista Mef in Izolani), Flory Banovac (Desus), Lucio Gobbo (SD) in Zlata Ceglar (Izola 2030).

Koga bodo izbrali za predsednika, še ni znano. Doslej je to funkcijo opravljal nekdo, ki je predstavljal opozicijsko stranko ali listo.


Najbolj brano